Öğrencilere Yüzde 100 İş Garantili Eğitim

Öğrencilere Yüzde 100 İş Garantili Eğitim

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi?nde 2009-2010 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayan Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, plastik teknolojisi bölümü, iklimlendirme ve tesisat bölümü ile elektrik elektronik teknolojileri bölümünde gele

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi`nde 2009-2010 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayan Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, plastik teknolojisi bölümü, iklimlendirme ve tesisat bölümü ile elektrik elektronik teknolojileri bölümünde geleceğin teknik elemanlarını yetiştiriyor.

Öğrencilere yüzde 100 iş garantili eğitim verilen, Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 36 bin metre kare kapalı alanla bölgenin en büyük okulu konumunda. Öğrencilerin geleceğe emin adımlarla yürümesi için pratik eğitim görülen atölyelerde son teknoloji cihazlar kullanılıyor. Öğrenciler atık malzemeleri geri dönüştürerek doğaya da katkı sağlıyor. Okulda öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim verildiğini belirten Okul Müdürü Efendi Yılmaz, plastik teknolojileri bölümünde geri dönüşümden gelen malzemenin CNC tezgahlarında istenilen ürüne dönüştürülebildiğini, tesisat bölümünde de özelikle doğalgaz tesisatı konusunda çalışma yapıldığını ifade etti.

Okul Müdürü Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle öğrencilerimiz ayda bir gün Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olan herhangi bir fabrika içerisinde ders görüyorlar. Bu uygulama ile öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz. Okulumuzun Organize Sanayi Bölgesinde olmasının da öğrencilerimizin gelişimi açısından önemi oldukça büyük. Son sınıfa gelmiş öğrencilerimizin tamamı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalarda staj görüyorlar. Hem eğitimlerini tamamlıyorlar hem de mesleklerini sahada öğreniyorlar. Öğrencilerimize okul bittikten sonra iş yeri açma belgesi veriyoruz dedi.

Okul müdürü Efendi Yılmaz da okullarından bugüne dek mezun ettiklerini, bunların yüzde 80`inin mezun olduktan sonra işe başladığını, yüzde 20`sinin de üniversite veya askeri okul eğitimine devam ettiğini söyledi. - YOZGAT



Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği

Genç üniversitelilere eğitim yardımı gündemde

Ankara Üniversitesinde bilim ateşi yandı

İstanbul'da TBF Basketbol Spor Lisesi için protokol

2024-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı

YKS ek tercih sonuçları açıklandı

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

TEV burs başvurularını mobil uygulamadan alacak

Görme engelli öğrencilere 'Engelsiz Matematik'

Sabancı Vakfı'nın yeni dönem burs başvuruları başladı

İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor

MEB, yeni müfredata uygun ölçme araçlarını yayımladı

İstanbul'da 100 bin öğrenciye 'Sen Oku Diye' desteği