Tarih: 14.11.2016 19:22

Karabük'te 7 FETÖ'cü etkin pişmanlıktan yararlandı

Facebook Twitter Linked-in

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması`nın 15 Temmuz`daki darbe girişiminden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağı çağrılarına 7 kişinin cevap verdiğini bildirdi.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen askeri darbe girişimi sonrasında, bu güne kadar geçen sürede toplam 559 şüpheliye FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütü kapsamında işlem yapıldığı belirtildi.

Bunlardan 211`inin halen tutuklu olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu kişilerden 303`ü adli kontrol tedbiri altında, 27`si halen firari ve haklarında yakalama emri bulunuyor. 11 kişi serbest bırakıldı, 2`si tahliye edildi, 5`i ise halen gözaltında. 15 Temmuz 2016 tarihi öncesinde ise aynı terör örgütü kapsamında yapılan adli işlemler nedeniyle 5 şüpheli tutuklandı.

ETKİN PİŞMANLIK

25 Ağustos 2016 tarihinde basın açıklaması ile etkin pişmanlık çağrısı yaptıkları hatırlatılan savcılık açıklamasında, bu kapsamda 7 şüphelinin adli kontrolle serbest bırakıldığı kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —