Tarih: 14.11.2016 17:44

Bu bir ilk! Erdoğan AB'ye tarih verdi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Tarım Projesi için düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, vrupa Birliği`nden gelen tehditlere sert çıkarken, Türkiye`nin üyeliği konusunda birliğe yıl sonuna kadar süre verdi.

`SEN KİMSİN!`

Cumhurbaşkanı, Avrupa`dan gelen `idam açıklamalarına karşı ``Kimsin sen ya? Neymiş orada bir parlamentonun başkanı. Nesin sen? Sen, Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun? 53 yıldır Türkiye`yi Avrupa Birliği`ne almayan sen veya siz, nasıl olur da Türkiye hakkında böyle bir karar verme yoluna gidersiniz. Sen daha Türkiye`yi tanıyamamışsın. Türkiye`deki birileriyle çevirdiğiniz fırıldaklar bu millet adına değildir, bu millet kendi kararını kendi verir, kendi göbeğini kendi keser. ifadelerini kullandı.

`HER YERİN YAPTIRIM OLSA NE YAZAR`

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz`un `Türkiye`ye yaptırım` açıklamasına da oldukça sert bir tepki veren Erdoğan, ``Birileri kendi akıllarınca bize bu coğrafyayı dar etmek istiyorlar. Terbiyesize bak ya yaptırım uygularız diyor, senin her yerin yaptırım olsa ne yazar?`` şeklinde konuştu.

YILSONUNA KADAR SÜRE VERDİ

Türkiye`nin AB`ye üyelik sürecinin de çok uzatıldığına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

``Kalkıp Türkiye`ye de `Avrupa Birliği ile ilgili müzakereler durdurulabilecek` diyeceksin. Bakıyorsun, `müzakereleri durdururuz`. Geç kaldınız, hemen kararınızı verin. Bak Sayın Başbakan burada, bakanlar burada. Ben de Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki yıl sonuna kadar sabredelim, ondan sonra millete gidelim.``

Erdoğan, İngiltere`nin birliğe üye olmasına rağmen referanduma gittiğini de sözlerine ekledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —