Tarih: 14.11.2016 12:01

Eğitim Birsen`den Yabancı Dil Eğitimi Uygulamasına Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gündeme getirilen 5. sınıflara yönelik İngilizce ağırlıklı müfredat çalışmalarına ilişkin düzenlemeye karşı olduklarını söyledi.

Eğitim Birsen Malatya Şubesi Başkanı Kerem Yıldırım, İngilizce eğitimi ile ilgili düzenlemelerin, eğitimde dengesizliğe yol açacağını belirterek, uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Düzenleme ile 5`inci sınıfa geçen öğrencilerin İngilizce ve Türkçe dışında hiçbir dersi görmeyeceklerini savunan Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Bununla amaçlanan yabancı dilin daha iyi öğretilmesi deniyor. Fakat bu çok iyi düşünülmemiş çok iyi hesaplanmamış neler getirip neler götüreceği çok iyi anlaşılmayan bir düşünce, bu konudan Eğitim Birsen olarak endişeliyiz dedi.

Endişelerinin nedenlerini de sıralayan Yıldırım, Öğrenciler 15 yıl yabancı dil okuyor. Ama hiç bir şey öğrenmiyor. Hiç bir şey konuşamıyor. Siz 5. sınıfı hazırlık sınıfı haline getirdiğinizde burada olacak şeyi söyleyeyim. Birincisi, kendi dilinizi tamamen arka plana atmış olacaksınız. İkincisi, 5 sınıftaki birçok dersi matematik din kültürü fen bilgisi derslerin hiç biri okutulmadığı için çocuklarımız akademik sınava hazırlanırken büyük bir eksikle karşı karşıya kalacak. Malatya`daki okullarda dil laboratuvarı yok. Sadece öğretmenler yüz yüze basit bilgilerle geçecek olan hazırlık sınıfı olacak. Biz sendika olarak buna karşıyız. Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır. Eğer böyle yapılırsa istişare yapılmadan sendikalarımızın STK`ların görüşü alınmadan böyle bir şey ortaya çıkarsa binlerce öğretmenimiz açığa çıkacak. Norm fazlası olacak birde tam tersi olacak binlerce de Türkçe ile İngilizce öğretmeni açığı ortaya çıkacak. Bir dengesizlik olacak. Onun için bundan vazgeçilmesi gerekir. Gerekirse 1 veya 2 saat ders saati artırabilir. Onun dışında yapılacak olan hazırlık sınıfı mantığı doğru bir uygulama değildir diye konuştu. - MALATYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —