Şehit Kaymakam Safitürk son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Kaymakam Safitürk son yolculuğuna uğurlandı

Derik`te PKK`lı teröristlerin saldırısında şehit olan Kaymakam Fatih Safitürk için Sakarya`da cenaze töreni düzenlendi.

Sakarya Valiliğinde, Mardin`in Derik Kaymakamlığına PKK`lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep`te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk (35) için tören düzenlendi.

Safıtürk`ün naaşı, dün getirildiği Cumhuriyet Mahallesi`ndeki evinde dua edilip helallik alınmasının ardından Sakarya Valiliğine götürüldü.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve şehit Safitürk`ün özgeçmişi okundu.

Mardin Valisi Yaman, yaptığı konuşmada, meslek hayatındaki en zor konuşmalardan birini yaptığını söyledi.

``ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORDU``

Şehit Safıtürk`ün değerli ve çok çalışkan biri olduğunu belirten Yaman, Derik son 1 ay içerisinde çok büyük bir mesafe katetti. Terörle mücadelede en başta gelen meslektaşlarımızdan bir tanesiydi. PKK ile mücadelede çok önemli çalışmalar yapıyordu. dedi.

Bu sırada tabuta sarılan şehidin eşi Ayşegül Safitürk, Aşkım sana şehitlik çok yakıştı. Bir kaymakam şehit olacaktı, o sen olmalıydın aşkım. Bir insan `Beni kırdı, beni incitti` diyemez. Biri gelsin, vallahi de billahi de yok. diyerek ağıt yaktı.

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI

Safitürk için Arifiye`deki Cumhuriyet Mahallesi Osmanlı Merkez Camisi`nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Cami ve avlusu ikindi vaktinden 2 saat önce dolarken, bu esnada Kur`an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve salavatlar getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikindi namazı sonrası şehidin eşi Ayşegül Safitürk`ün yanına giderek taziyelerini iletti ve bir süre sohbet etti.

``BÖYLE BİR EVLADI KAYBETMEK KOLAY DEĞİL``

Cenaze namazını Şehit Kaymakam Safitürk`ün babası Asım Safitürk kıldırdı. Cenaze namazından önce cemaate seslenen Safitürk, oğlunun 7. ve sonuncu çocuğu olduğunu, öğrencilik hayatında kendisine hiçbir zorluk çıkarmadığını ve tüm kardeşleri tarafından sevildiğini anlatarak, Böyle bir evladı kaybetmek kolay değil diye konuştu.

BAKAN SOYLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cenaze töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Bakan Soylu, Derik kaymakamı Safitürk ile akraba olduklarını açıkladı.

Bakan Soylu, şöyle konuştu: Hain ve alçak saldırıyla benim kaymakamımı şehit etmişlerdir. Bir şeyi burada ilk kez söylüyorum. Muhammed Fatih kardeşim benim aynı zamanda akrabamdı. Bir bakanla bir kaymakamın o mesafesini hiç bozmadı.

AKRABAYIZ MUHAMMED FATİH İLE

Akrabayız Muhammed Fatih ile.  Bilmenizi istiyorum ki o büyükelçiler, HDP`nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim terör örgütüne can suyu veriyorlar. Cesaret veriyorlar. Bir şeyi milletimiz çok iyi anladı. Bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanların vekil o gün koltuklarına oturanlar asiller.

Onlar bu toprakların çocukları değiller.

Cenaze töreninde konuşan Bakan Soylu, gözyaşları içinde yaptığı konuşmasındaBir mesai arkadaşı olarak Allah şahittir ki ben ondan razıyım ve inanıyorum ki milletimizde ondan razı. İnşallah Cenab-ı Allah`ta onu cennetiyle cemaliyle onu müşerref ederek rızasını en yüksek katında gösterecek. Birileri hizmetlerden rahatsız olmuştur. dedi.

``BUNLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ``

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında, Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil`de, şurada burada alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. 

Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah`ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz. şeklinde konuştu.

İdam cezası hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

``BUNUNLA İLGİLİ KARARI BİZ VERİRİZ``

İdamla ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir. Parlamento da bu kararı verdikten sonra `Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım` dedim ve bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz.

Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu, devlete karşı işlenmiş bir suç değildir. Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olanda tek af yetkisi onun varislerindedir.

Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş. Bizi o ilgilendiriyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUR`AN-I KERİM OKUDU

Cenaze namazı sonrasında, Erdoğan ve Yıldırım şehit Kaymakam Safitürk`ün tabutuna omuz verdi. Teşrik tekbirleri eşliğinde cenaze aracına konulan Safitürk`ün cenazesi Cumhuriyet Mahallesi`ndeki mezarlığa defnedildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, defin sırasında Kur`an-ı Kerim okudu.



Anahtar Kelimeler:

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.