Terör örgütünün mühimmat evi çökertildi

Terör örgütünün mühimmat evi çökertildi

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Özyar ile Harabe Köyü'nde PKK'ya ait, toprağa gömülü çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Diyarbakır`ın Çınar İlçesi`ne bağlı Özyar ile Harabe Köyü`nde PKK`ya ait silah ve mühimmatın sakladığı belirtilen 2 kişiye ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, toprağa gömülü çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.



Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı timleri tarafından Çınar İlçesi`ne bağlı Özyar ve Harabe Köyü`nde terör örgütü adına silah ve mühimmat sakladığı belirtilen 2 şüpheliye ait ev ve eklentilerinde, adli makamlardan alınan izinle birlikte arama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:



Arama faaliyetine; zırhlı araçlar desteğinde jandarma özel harekat timleri, Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı, KOM ve İstihbarat Şube ekipleri ile bomba arama köpeği `Alaz` katılmış olup, arama faaliyeti eş zamanlı olarak 2 ayrı noktada icra edilmiştir. Harabe Köyü`nde ikamet eden şüpheli şahsa ait ev ve eklentileri ile Özyar Köyü`nde ikamet eden şüpheli şahsın evinin yakınındaki dere yatağı içerisinde taş yığınları arasında ve toprağa gömülü vaziyette 5 ayrı noktada İcra edilen arama neticesinde; 3 adet AK-47 kaleşnikov piyade tüfeği, 1 adet G-1 piyade tüfeği, 2 adet tabanca, 1 adet MP-5 makinalı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 604 adet AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği mühimmatı, 34 adet tabanca mermisi, 408 adet 7.62x54 mm Bixi mühimmatı, 12 adet AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 3 adet 7.65 tabanca şarjörü, 11 adet G-1 piyade tüfeği şarjörü, 73 adet G-1 mühimmatı, 1 adet MP-5 tabanca şarjörü, 10 adet MP-5 tabanca mühimmatı, 7 adet 7.62x51 mm G3 mühimmatı, 150 adet 7,9 mm mavzer mühimmatı, 1 adet tabanca susturucusu ve 2 adet hücum yeleği ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulmuş, olay ile ilgili 2 şüpheli gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.