Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Açığa Alındı

Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Açığa Alındı

TÜRK Eğitim- Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, öğretmenleri FETÖ yönünden araştırmak amacıyla kurulduğu belirtilen `Açığa Alma Komisyonu`nda yer aldığını söylediği merkez Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü G.Ç.`nin Bylock kullandığı iddiasıyla açığa

TÜRK Eğitim- Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, öğretmenleri FETÖ yönünden araştırmak amacıyla kurulduğu belirtilen `Açığa Alma Komisyonu`nda yer aldığını söylediği merkez Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü G.Ç.`nin Bylock kullandığı iddiasıyla açığa alındığını iddia etti. 

Türk Eğitim- Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Bursa Valiliği`nin talimatıyla Milli Eğitim Müdürlüğü`nde `Açığa alma komisyonu` kurulduğunu ve G.Ç.`nin bu komisyona üye seçildiğini bildirdi. Türkoğlu açıklamasında şöyle dedi:

Bu komisyonun ismi resmi olarak kayıtlarda geçmiyor. G.Ç. 2010`da Ordu`dan Bursa`ya tayini çıktı. Yıldırım Zübeyde Hanım Ortaokulu`nda öğretmen olan G.Ç. aynı yıl içersinde önce Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu`na müdür yardımcısı sonra Gülhanım Karasu İlkokulu`na müdür olarak atandı. Bir buçuk yıllık okul müdürlüğünün ardından Yıldırım ilçesine vekaleten şube müdürü olarak atanan G.Ç. 2014 yılında önce vekaleten Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü`ne sonra Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına ve bir hafta sonra da asaleten Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğüne atadı. G.Ç.`nin bu kadar kısa bir sürede idarecilik basamaklarını tırmanması şüpheliydi.

89 OKUL MÜDÜRÜNÜN GÖREVİNE SON VERDİ

G.Ç.`nin Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparken Osmangazi`de 4 yıllık görev süresi dolan 126 okul müdüründen 89`unu başarısız bularak görevlerine son verdiğini aktaran Türkoğlu, Aynı süreç içersinde müdürler için kurulan mülakat komisyonunun üyesi olan G.Ç.`nin, Yıldırım`da Emine Sait İlkokulunda öğretmen olan eşi N.Ç `ye yüksek mülakat puanı verildi ve Yıldırım Mustafa Necati İlkokuluna müdür olarak atandı dedi.

MEMUR-SEN KADIN KOLLARI KOMİSYONU BAŞKANI

G.Ç.`nin eşi N.Ç.`nin Memur-Sen`in Kadın Kolları Komisyonu Başkanı olduğunu belirten Türkoğlu, G.Ç. son yapılan olağanüstü kongrede Eğitim Bir-Sen`in yedek şube yöneticisi oldu. Şimdi soruyorum; G.Ç. FETÖ`den açığa alındı. Peki Bursa Valiliğince açığa alınan 1200 eğitim çalışanı içersinde gerçek FETÖ`cü kaç kişi var? Bursa`da son üç yıl içersinde mülakatla müdür olmuş 580 okul müdürü için FETÖ soruşturması yapılacak mı? dedi.

Osmangazi Milli Eğitim Müdürü G.Ç. geçen hafta Fatih Mesleki ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi`nin aşure dağıtımı programına katılmış `15 Temmuz Demokrasi Zaferi` konulu panonun önünde okul yöneticileriyle fotoğraf çektirmişti.

Konuyla ilgili Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Osmangazi Milli Eğitim Müdürü G.Ç.`nin açığa alındığını doğrulayarak, Milli Eğitim Bakanlığı`nın kendi içinde soruşturması var. Bakanlıkça bize gelen evrakta G.Ç.`nin de adı vardı ve kendisi dün itibariyle açığa alındı. Ancak iddia edildiği gibi milli eğitimde açığa almayla ilgili bir komisyon kurulmadı. G.Ç.`nin de Bylock kullandığına dair bir bilgimiz yok. Bakanlıktan gelen liste üzerine açığa alındı denildi.

- Bursa