EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Kilis, Özel Ekonomi Paketini Bekliyor

Kilis, Özel Ekonomi Paketini Bekliyor

SURİYE`den ateşlenen roketlerin isabet etmesiyle 22 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis`te mağdur olan vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım`ın talimatıyla hazırlanan özel ekonomi paketini bekliyor.

SURİYE`den ateşlenen roketlerin isabet etmesiyle 22 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis`te mağdur olan vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım`ın talimatıyla hazırlanan özel ekonomi paketini bekliyor. Kilis Valisi İsmail Çataklı, paketin hazırlandığını ve hükümet tarafından açıklanacağını söyledi.

Suriye`deki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen roketlerin isabet etmesi sonucu 22 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin de yaralandığı Kilis`te, mağdur olan vatandaşlar için Başbakan Binali Yıldırım`ın talimatıyla özel ekonomi paketi hazırlanıyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından görevlendirilen ekip, kentteki yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüp taleplerini dinledi ve hazırladığı rapor üzerinde çalışma başlattı. Pakette, esnafın sigorta primlerinin af edilmesi ve kredi verilmesi gibi ekonomik canlanma sağlayacak maddelerin yer alacağı bekleniyor.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, paket üzerinde yapılan çalışmaların sürdüğünü belirtti. Vali Çataklı, yaşanan sıkıntılar sonrasında ortaya çıkan ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için başlatılan çalışmanın hükümet tarafından kararlaştırılarak açıklanacağını kaydederek, Çalışmalar devam ediyor. Ancak bunların sonuçlarını bizzat hükümetimiz tarafından karlaştırılıp ilan edilecek. Biz sadece bu konuda bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Görüşlerimize ve önerilerimize başvuruldu. Bizde ihtiyaçları, sorunları çözüm önerilerini taleplerimizi ilettik. Hükümetimizi tarafından değerlendiriliyor. Umut ediyorum, kısa süre içerisinde açıklanacak dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: KİLİS`E CAN SUYU OLACAK

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise kentteki ekonomik durgunluğun hat safhaya ulaştığını ifade ederek, Tabiri caiz ise bıçak gibi kesilmiştir. En azından ben şunu söyleyebilirim; belediye olarak gelirlerimiz yüzde 70 oranında düşmüştür. Bundan dolayı da sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı sayın Başbakanımızın direktifleriyle Kalkınma Bakanımıza talimat verildi. En son açıklanan 22 il teşvik kapsamında Kilis alınmamıştı. Başbakanımız `Kilis`e özel bir ekonomik paket` hazırlanması konusunda talimatlarını verdiler. Kalkınma Bakanımız Lütfü Elvan ile görüşüldü. Lütfü Elvan, buraya bir teknik ekip gönderdi. Teknik ekip valilikte, belediyemizde, sivil toplum örgütleriyle yaptığı çalışmalar yaptılar. Hazırlıkları burada tamamladılar. Ankara`da şuanda ekonomik paketin ekonomiye vereceği durumla ilgili olarak çalışmalar yapılıyor. Belirli bir noktaya geldi. İnşallah yakın bir planda Kilis`e özel, Kilis özelinde, özellikli sigorta primlerinin af edilmesi, esnafımıza doğrudan Halk Bankası aracığıyla kredi verilmesi benzeri konularda çalışma yapılıyor. Ben ümit ediyorum ki, çok kısa bir sürede bu paket sayın Başbakanımız tarafından açıklanacak. Kilis`e can suyu olacaktır. Esnafımız da bu dar boğazdan kurtulup, Kilis özlediği eski günlerine kavuşacak. İnşallah Kilis`imiz yeniden canlanıp bu bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir diye konuştu.

Kent esnafı da gelişmeleri takip ettiklerini açıklanacak paketi ümitle beklediklerini söyledi.

- Kilis



Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında zam bugün belli olacak mı?

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

Dış ticarete denizyolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama