Vali Mustafa Toprak, Malatya İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığının düzenlediği Aile Okulu temalı eğitim seminerinin açılışına katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti sonrası seminerin açılış programına geçildi.
İki gün sürecek ve katılan din görevlilerine, Kur`an ve sünnet perspektifinde ailede dini değerler, Eşler arası iletişim, Ailede çatışma ve çözüm yolları ve Aile ve internet, Çocukluk döneminde din, değer ve mahremiyet veErgenlik döneminde gençlerle iletişim konularında uzmanların eğitim vereceği Aile Okulu temalı seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ümit Çimen yaptı.
Aile bir kültür ve medeniyet ocağıdır
İl Müftüsü Çimen, insanın ilk ve en hayırlı okulunun aile olduğunu, İnsanoğlunun diğer varlıklar gibi sadece beslenmek ve korunmak için aile kurmadığını, onun içinde ailenin bir kültür ve medeniyet ocağı olduğunu ve özellikle Müslümanlar açısından ailenin yeryüzünü cennete dönüştüren, bireylerin gösterdikleri fedakarlıklarla, cennetin kapısını aralayan bir kuruluş olduğunu belirtti.
Aileler sosyal medya konusunda duyarlı olmalılar
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da sosyal medya araçlarının çocukları ve aileleri olumsuz etkilediğini belirterek, ailelerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
Bizim en güçlü noktamız olan Türk aile sistemi
Vali Toprak yaptığı konuşmadaDüzenlenen `Aile Okulu` temalı Eğitim Seminerinin ilimize ve camialarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını ve güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Programın oluşmasında vesile olan ve imkan sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Aile ve Dini Rehberlik Başkanlığımıza, İl Müftülüğümüze, her zaman katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm katkı sağlayanlara da şükranlarımı sunuyorum.
Hepimiz bir aile içerisinde bulunduğumuza göre, aile içerisinde yetiştiğimize göre hepimizde bu ifade edilen konuyu yaşıyoruz. Olumlulukları ve olumsuzluklarıyla birlikte toplum içerisinde hep birlikte, yanımızda, yöremizde bu konular cereyan ediyor. Baktığımızda, içinde bulunduğumuz çağda hızlı bir iletişim var, hızlı bir etkileşim var, hızlı bir gelişim var yani küreselleşme, globalleşme denen bir değişim yaşanıyor. Her şey iletiliyor herhangi bir alanla ve her bir şeyle birlikte etkileniyor ve sonuçta bir değişim meydana geliyor. Dolayısıyla bizim en güçlü noktamız olan Türk aile sistemini bu değişimlerin, dönüşümlerin, etkileşimlerin ve iletişimlerin olumsuzluklarından korumamız gerekiyor.
Bu anlamda hepimize de çok görev düşüyor, din görevlerimizin de, bu noktada çalışan arkadaşlarımızın da aileleri ile birlikte, aslında bizlerde hepimiz bu noktada toplumun gözü önündeyiz, rol model oluşturuyoruz. Toplumun, davranışlarını bizden örnek alındığını bilerek ona göre hareket etmemiz gerekiyor ki toplumu bu gibi değişimlerde, dönüşümlerde ve etkileşimlerde olabilecek olumsuzluklardan koruyabilelim diye konuştu. - MALATYA