İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi

İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi

Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB) yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin (AB) desteklediği, Türkiye`de yaşayan dezavantajlı gruplar için istihdam projesinde, 27 aylık çalışma 19 Kasım`da tamamlanacak.

Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB) yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin (AB) desteklediği, Türkiye`de yaşayan dezavantajlı gruplar için istihdam projesinde, 27 aylık çalışma 19 Kasım`da tamamlanacak.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi`nin, Türkiye`de sosyal içermenin gelişimine katkı sunmak ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak iş gücü piyasası oluşturmasına destek sağlamak amacıyla uygulandığını söyledi.

Dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılması ve yerel hizmet sağlayıcılar, karar alıcılar ile vatandaşlarda, bu kişilerin sosyal içermesine ilişkin farkındalığın artırılması alanlarında çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Sökmen, 19 Kasım`da tamamlanacak projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

Projenin 27 aylık uygulama süresi boyunca pilot 12 belediyemizde, yereldeki kilit kurumlarla iletişimi bulunan istihdam odaklı destek ofisleri kuruldu. Ofislerimizi desteklemek amacıyla kurulan 2 veri tabanı aracılığıyla, dezavantajlı gruplara hizmet sunan 400`ün üzerindeki kurumun koordinasyonu sağlandı ve 10 ilde 7 bin 500 dezavantajlı birey ihtiyaçlarına göre yönlendirilmek üzere kaydedildi. 2 binin üzerinde dezavantajlı vatandaşımız yürütülen özel eğitimler, mesleki eğitimler ve oryantasyon programlarıyla istihdama hazır hale geldi.

Projenin Kar Topu ismi verilen girişimcilik faaliyetleri bünyesinde 291 kişinin eğitimlerinden faydalandığını belirten Sökmen, Eğitim alanlardan 36`sı kendi iş yerini açtı ve yerelden 78 kişiyi istihdam etti. Toplumsal ön yargıların aşılması için düzenlenen etkinlikler ve kampanyalarda ise 20 bin kişiye ulaşıldı. ifadelerini kullandı.

Projenin ikinci ayağının oluşturulduğunu dile getiren Sökmen, projeyi ulusal çerçeveye yaymak istediklerini vurguladı.

Bireylerin istihdamı artırılıyor

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Virve Vimpari ise sosyal içermenin desteklenmesinin AB`nin temel ilkelerinden biri olduğuna işaret ederek, Biz de Türkiye`deki belediyelere, halk temelli hizmet sunumu noktasında destek olmak amacıyla projenin bir parçası olduk. diye konuştu.

İş gücü piyasasında yer almayan bireylerin desteklenmesinin önem taşıdığını anlatan Vimpari, belediyeler ve diğer kurumların bu alandaki rolüne değindi. Vimpari, Bu eğitim ve hizmetler sayesinde bireylerin istihdam edilmesi artırılıyor. dedi.



Gardiyan Nasıl Olunur? 2024 Gardiyan Olma Şartları ve Başvuru Detayları Nelerdir?

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Metehan Karakaşoğlu'nun ismi okulunda yaşatılacak

Lise öğrencilerine 'MEBİ' hayata geçiyor

Bakan Tekin TMV okullarını ziyaret etti

KALE OKULLARI’nda Deprem Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

2 milyona yakın öğrenci okul öncesinde

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Yuvamız İstanbul öğretmenlerine özel eğitim

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği