Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci?den Iran Ziyareti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci?den Iran Ziyareti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci`den İran ZiyaretiEkber Karabağ İran, 5 Kasım (DHA) ? Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile İran`da görüştü.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci`den İran Ziyareti

Ekber Karabağ İran, 5 Kasım () ? Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile İran`da görüştü.

Yapılan toplantının ardından Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) başkanları olarak ülkede bulunduğunu belirten Zeybekçi, `Tahran ziyareti uzun zamandır istediğimiz ve beklediğimiz bir ziyaretti dedi.

Bakan Zeybekçi, Ekonomi Bakanlığı olarak dünyada 13 ayrı bölge ile yapılacak tercihli ticaret anlaşmalarının ilkini Tahran`da imzalamak istendiğini söyledi.

2015-2016 yıllarında karşılıklı ticaret anlaşmalarında ciddi bir düşüş olduğunu kaydeden Zeybekçi, `2015 yılında yapılan tercihli ticaret anlaşmalarında yer alan ürünlere bakacak olursak İran`dan Türkiyeye satılan ürünlerde yüzde 45, Türkiye`den İran`a satılan ürünlerde ise yüzde 34 artış oldu. Demek ki çok doğru bir iş yapmışız, bu doğru işe devam etmemiz ve geliştirmek için çalışmamız gerekiyor.` dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi ziyaretine Sanayi, Madenler ve Ticaret Bakanı Sayın Muhammed Rıza Nimetzade görüşmesi ile devam edecek.