Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Bangledeş Büyükelçisi Sıddıki`yi Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Bangledeş Büyükelçisi Sıddıki`yi Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bangladeş?in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıkı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bangladeş`in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıkı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yüksek öğretime ilişkin işbirliği yapmak amacıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere gelen Bangladeş`in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıkı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Yılmaz görüşmede, Büyükelçi Sıddıkı`nın Türkiye`de ilk yılı olduğunu ve büyük tecrübe kazandığına inandığını belirterek, Türk halkının Bangladeşli kardeşlerine duyduğu sevgiyi gördüğünü söyledi. Bangladeş`le her alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade eden Yılmaz, özellikle eğitim alanında tecrübelerini paylaşmak istediklerini ifade etti.

Bakan Yılmaz, bir önceki Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı`nın Dakka`da yapıldığını anımsatarak, yenisinin Türkiye`de yapılması için yetkililerle konuyu paylaşacağını söyledi. Burslu öğrenci konusunda yapılacakları inceleyip öğrenci sayısını artırmaya çalışacaklarını belirten Yılmaz, eğitim kurumlarının Bangladeş`te tanıtılması için bir fuar yapılmasının uygun olacağını, Bangladeşli öğrencilerin Türkiye`ye gelmeleri halinde kendi kültürlerine yakın bir ülkede eğitim alacaklarını ve dostane bir bakış kazanacaklarını kaydetti. Aynı şekilde Mevlana Değişim Programı`nı, Avrupa`daki Erasmus Programı`na benzer şekilde Türkiye`nin kültür coğrafyasındaki ülkelere yönelik olduğunu ve Bangladeş`in de kültür coğrafyamızın bir parçası olduğunu, Bangladeş`in de dahil edilmesi için konuyla ilgileneceğini sözlerine ekledi.

Sıddıkı, Türkiye`de Bangladeşli öğrencilere gösterilen misafirperverlikten dolayı Yılmaz`a teşekkür ederek, yaklaşık 300 öğrencinin Türkiye`den burs alarak okuduğunu, ayrıca kendi imkanlarıyla okuyan öğrencilerin de bulunduğu bilgisini paylaştı. Öğrenci sayısının artırılabileceğini ifade eden Sıddıkı, Bangladeş`in yaklaşık 50, 60 bin öğrenciyi yurtdışına gönderdiğini, genelde Amerika, Kanada ve Malezya gibi ülkelere gittiklerini aktararak, Türk üniversitelerinin Dakka`da bir eğitim fuarı düzenlemesinin ve tanıtım yapılmasının faydalı olacağını ifade etti. YÖK veya Türkiye`nin Dakka Büyükelçiliğinin düzenleyebileceği bir fuara kendilerinin de her türlü desteği verebileceklerini söyledi.

Kabul programı, karşılıklı hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi. - ANKARA