Adalet Bakanlığı'ndan AIDS açıklaması

Adalet Bakanlığı'ndan AIDS açıklaması

Adalet Bakanlığı, 'Halkımıza Uyarı' başlıklı AIDS ve bulaşıcı hastalıklar ile ilgili bir metnin yayılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı, `Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından Halkımıza Uyarı` başlıklı AIDS ve bulaşıcı hastalıklar ile ilgili bir metnin, sosyal medyada ve mail yoluyla yayılması ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından Halkımıza Uyarı` başlıklı AIDS ve bulaşıcı hastalıklar ile ilgili bir metnin,sosyal medyada ve mail yoluyla yayıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Sosyal medyada yayılan bu metin sahte ve uydurmadır.Söz konusu bildiri ile kötü niyetli kişi ve kişilerce toplumun hassas olduğu sağlık alanına yönelik panik havası oluşturulmak istenilmektedir. Bu girişimin Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ismi kullanılarak yapılmak istenilmesi sahte metne inandırıcılık sağlamayı amaçlamaktadır. Aynı olay 2007 yılında da kötü niyetli kişi veya kişiler tarafından toplumda infiale yol açmak için sahnelenmiş olup halkımıza ilgili metni dikkate almamasına ilişkin bir basın bildirisinde bulunulmuş ve ilgi ve ilgililer hakkında gerekli takibat yapılmıştır. Söz konusu metin ve içeriği tamamen uydurma olup Adalet Bakanlığı Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı ile kesinlikle ilişki ve ilgisi bulunmamaktadır. Sözkonusu metni hazırlayanlar ve sosyal medyada yayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.



Havuz ve deniz keyfine gölge düşmesin!

Çocukların gözlerini güneşten koruyun

Sıcak hava kalp krizi sebebi

Omuriliğine yerleştirilen pil sayesinde sağlığına kavuştu

Dr. Ocakçı: Kan vermek can vermektir

Erkeklerde yeni moda gıdı estetği

‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor!

Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...