Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli Katar ziyareti

Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli Katar ziyareti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, bir günlük resmi ziyaret kapsamında Doha'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

Başkent Doha`daki Emirlik Divanı`nda gerçekleşen görüşmede, Çavuşoğlu`nu Katarlı mevkidaşı Muhammed Abdurrahman Al Sani karşıladı. Heyetler arasındaki basına kapalı toplantının ardından Şeyh Temim ile Çavuşoğlu`nun ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

TRABZON`A KATAR EMİRİ VE ERDOĞAN DA KATILACAK

Emirlik Divanı`ndan ayrıldıktan sonra başkentte bir otelde Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani tarafından kabul edilen Çavuşoğlu, ardından da Katarlı Mevkidaşı Al Sani ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre görüşmelerde, ilk kez Aralık 2015`te Doha`da toplanan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komitesi`nin Trabzon`da gerçekleştirilmesi planlanan ikinci toplantısının ele alındığı aktarıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim`in katılmasının beklendiği ifade edildi.

Görüşmelerde, Suriye, Irak, Musul gibi bölgesel meselelerin de gündeme geldiği ve bu konularda fikir birliği bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerinin ekonomik ilişkilere yansıtılması ve karşılıklı ticaret hacminin artırılması konusunun da ele alındığı aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu`nun daha önce planlanan ziyaretinin Katar Emiri`nin dedesi Halife bin Hamad Al Sani`nin vefatı nedeniyle bugüne alındığı kaydedildi.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride