Tarih: 31.10.2016 16:44

CHP'li Bülent Tezcan'ı yaralayan saldırgan konuştu

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan`ı tabancayla yaralamaktan gözaltına alınan saldırgan Alparslan Sargın`ın ifadesi ortaya çıktı. Silahla yaralamanın da aralarında bulunduğu bazı suçlardan sabıkalı Sargın`nin, olay günü, Cumhurbaşkanı hakkında konuştuğunu söylediği Tezcan`ın, daha önce de HDP kongresinde saygı duruşunda bulunduğunu hatırladığını, konuşmak için yanına gidince ters cevap vermesi üzerine, ateş ettiğini öne sürdüğü belirtildi.

Aydın`da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı`nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, HDP`ye destek verenin sonu böyle olur diye bağıran Alparslan Sargın`ın tabancayla ateş etmesiyle sağ bacağından yaralandı. İlk müdahaleyi partililerin yaptığı Bülent Tezcan, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde ameliyat edilerek tedaviye alındı.

İLK İFADESİ

Bülent Tezcan`a silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden taksiyle kaçtıktan sonra Kuşadası`nda yakalanan Alparslan Sargın`ın, Aydın Cinayet Büro Amirliği`nde sorgusu sürüyor. `Silahla yaralama`, `Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma` ve `Çek-senet tahsilatı yapma` suçlarından sabıkalı A.S.`nin ilk ifadesinde, şunları söyledi:

Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, `Reis hakkında düzgün konuş` dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm.

Alparslan Sargın`ın Emniyet`teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —