İşte Kışanak ve Anlı'nın tutuklanma gerekçesi

İşte Kışanak ve Anlı'nın tutuklanma gerekçesi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı:, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş Başkan Fırat Anlı'nın, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklandıklarını belirtti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş Başkan Fırat Anlı`nın, `Silahlı terör örgütüne üye olma` suçundan tutuklandıkları belirtildi.

Başsavcı Kamil Erkut Göre imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar kapsamında, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı`nın, Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerinin ardından, `Silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan`, tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 2016/619 ve 2016/621 sorgu numaraları ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Gültan Kışanak`ın silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan, Fırat Anlı`nın da silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m. 314/2) suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. 



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride