675 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2`si general, 9`u pilot toplam 39 asker ile TBMM`den 3, MEB`den 31, AFAD`dan 1 personel, ihraç edilenler listesinden çıkarıldı.
Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK`da daha önce yayımlanan 668 ve 672 sayılı KHK`larda ihraç edilenlerin yer aldığı listelerden çıkarılanların isimlerine yer verildi.
675 sayılı KHK ile bazı bakınlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 9 bin 630 kişi kamu görevinden çıkarıldı
37 ASKER İHRAÇ LİSTESİNDEN ÇIKARILDI
Buna göre, Prof. Tabip Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ve Prof. Dr. Tabip Tuğgeneral Melih Hamdi Ünal ile 9`u pilot toplam 37 asker daha ihraç listesinden çıkarıldı.
Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisinden 3, Milli Eğitim Bakanlığından 31, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 1 kişinin daha önce yayımlanan ihraç listelerinden çıkarılmasına karar verildi.
Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak. Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek.
Bu kişiler, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.
ŞÜPHELİNİN AVUKATIYLA GÖRÜŞMESİ KISITLANACAK
Resmi Gazete`de yer alan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı suçlardan gözaltına alınanların avukatlarıyla görüşmeleri, hakim kararıyla kısıtlanabilecek ve bu sürede ifade alınamayacak.
OHAL kapsamında Resmi Gazete`de yayımlanan KHK`ya göre Ceza Muhakemesi Kanunu`nun (CMK) sanık ve şüphelilerin müdafileri ile görüşme şartlarını düzenleyen 154`üncü maddesinde değişiklik yapılacak.
İlgili maddeye, Türk Ceza Kanunu`nun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümlerinde tanımlanan suçlar ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar ile örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçları bakımından gözaltındaki şüphelinin müdafi ile görüşme hakkı, cumhuriyet savcısının istemi üzerine hakim kararıyla 24 saat süreyle kısıtlanabilir, bu zaman zarfında ifade alınamaz. şeklinde fıkra eklenecek.
Böylece, devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk ile terör, örgütlü işlenen uyuşturucu imalatı ve ticareti suçlarından gözaltında bulunanların hakim tarafından 24 saat süreyle avukatıyla görüşmesi kısıtlanabilecek.
CMK`NIN 188`İNCİ MADDESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK
Öte yandan, CMK`nın duruşmada bulunacakların belirlendiği 188`inci maddesinde de değişikliğe gidilecek.
AVUKATIN TERK ETTİĞİ DURUŞMA DEVAM EDECEK
Söz konusu maddenin birinci fıkrasındaki Duruşmada, hükme katılacak hakimler ve cumhuriyet savcısı ile zabıt katibinin ve Kanun`un zorunlu müdafiliği kabul ettiği hallerde müdafinin hazır bulunması şarttır. hükmüne, Müdafinin mazeretsiz olarak duruşmayı terk etmesi halinde duruşmaya devam edilebilir. ibaresi eklenecek.
Böylece, avukatın mazeretsiz olarak duruşmayı terk etmesi halinde duruşmaya devam edilebilecek.
Emniyet Personeli Listesi İçin TIKLAYIN
Kapatılan basın kuruluşları listesi
Dicle Haber Ajansı
Jin Haber Ajansı
Azadiya Welat
Yüksekova Haber
Batman Çağdaş Gazetesi
Cizre Postası
İdil Haber
Güney Expres
Prestij Haber
Urfanatik Gazetesi
Kızıltepe?nin Sesi
Tiroji Dergisi
Evrensel Kültür Dergisi
Özgürlük Düyası Dergisi