Tarih: 28.10.2016 23:44

FETÖ'nün trolü olan 'JeansBiri' yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medyada Aksilahlanma etiketini açtığı ve bunu kampanyaya dönüştürdüğü gerekçesiyle hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğisuçundan yakalama kararı çıkarılan JeansBiri adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A`nın Gaziantep`te yakalandığı öğrenildi.

ADRESİNDE BULUNAMADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talebi doğrultusunda İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince çıkarılan yakalama kararı sonrası aranan Ahmet Kemal A, Elazığ`daki adresinde bulunamadı.

Şüphelinin Gaziantep`te olduğu bilgisi üzerine, bu kentteki çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, Ahmet Kemal A`yı, Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi`ndeki bir adreste gözaltına aldı. Şüphelinin, İstanbul`a getirilmesi bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, ``JeansBiri``adlı Twitter hesabından Aksilahlanma`` etiketi açılması ve kampanya başlatılmasına ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatmış, hesabın sahibinin Elazığ`da FETÖ`nün darbe girişiminin ardından kapatılan Özel Yavuz Selim Kolejinde çalışan öğretmen Ahmet Kemal A. olduğu tespit edilmişti.

Ahmet Kemal A`nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Elazığ`dan ayrıldığını belirleyen savcılık, bu kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiş, talebi değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli hakkında ``silahlı terör örgütüne üye olmak`` suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —