Tarih: 27.10.2016 01:06

ABD'li gazeteci Ignatius'tan çok önemli iddia

Facebook Twitter Linked-in

Washinton Post, terör örgütü PKK`nın Suriye`deki uzantısı YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri`nden bir heyetin İncirlik`te darbeci askerlerle görüştüğünü ileri sürdü.

Washington Post yazarı ABD`li gazeteci David Ignatius, Ortadoğu, ABD`ye neden güvenmemesi gerektiğini biliyor başlıklı makalesinde, ABD`nin Ortadoğu`daki savaş taktiklerini eleştirdi.

ABD`nin, Ortadoğu`da yerel güçler ile vekalet savaşı yürüttüğünü, şartlar ve bölgesel siyaset değiştiğinde ise yerel güçleri başından atmak gibi kötü bir alışkanlığı olduğunu belirten Ignatius, ABD`nin bu önce ayartma, sonra terk etme özelliğinin hiç sevilmediğini ve bu nedenle de Ortadoğu`da ABD`ye güvenilmediğini ifade etti.

ABD`nin Irak, Mısır, Lübnan ve başka yerlerde kendi adına riskler alan güçlerin arkasında durmadığını kaydeden Ignatius, şimdi ise terör örgütü DEAŞ ile mücadelede ABD`nin en iyi müttefiki YPG`yi yarı yolda bıraktığını ve Ortadoğu`da ABD ile müttefik olmanın tehlikeli olabileceğini belirtti.

YPG, İNCİRLİK`TE DARBECİ ASKERLERLE GÖRÜŞTÜ

Makalede, ABD`nin Türkiye`nin terör örgütü PKK ile mücadelesini de ustalıkla idare etmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu görüşününe yer veren Ignatius, YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri`nden bir heyetin İncirlik`te darbeci askerlerle görüştüğünü iddia etti.

Ignatius, ABD, mayıs ayında Münbiç operasyonundan önce, YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri`nden (SDG) bir heyeti İncirlik Hava Üssü`ne getirdi ancak Türk ve Kürtler arasındaki farklılıkları çözme çabası darbe girişiminin ardından işe yaramadı. SDG ile görüşen generaller şimdi darbe girişimiyle nedeniyle tutuklu. ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —