Tarih: 25.10.2016 13:44

Bahçeli'den 'Musul' açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli  Musul Operasyonu`nu değerlendirdi. Bahçeli, Türkiye`nin kesinlikle operasyon dışında kalmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi;

Musul Operasyonu gittikçe kızışmaktadır. Askeri güç ve imkanlar genişlemektedir. Türkiye`nin Musul Operasyonu`na katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır. ABD Savunma Bakanı, prensipte uzlaşıldığını açıklasa da Bağdat yönetimini tam tersini ileri sürmüştür. Türk askerinin konuşlandığı Başika`da  DAEŞ tarafından tehdit edilmektedir. TSK, DAEŞ`e karşı yürütülen mücadeleye destek vermiştir. Musul`un teröristlerden temizliği süratle yapılmalıdır, Türkiye bu harekatın dışında kalmamalıdır. 

PKK`NIN KERKÜK`TE NE İŞİ VAR

DAEŞ, Kerkük`e alçakça saldırı düzenlemiş, soydaşlarımızın kanını dökmüştür. Türkmeneli`ni aralarında taksim planı yapanlar hayasız ve haindir. PKK`nın Kerkük`te ne işi vardır? DAEŞ ve FETÖ neyse PKK aynısı değil midir? Musul yanarken yerimizde duramayız, Kerkük infaz edilirken rahat duramayız. Kürdistan`ın kurulması için oyunlar oynayanlar akıllarını başlarına alsınlar. 

BAŞİKA`DAN ÇIKMAK, HAKKARİ`DEN ÇIKMAKLA EŞTİR

Şu anda Başika`dan çekilmek Hakkari`den çekilmekle birdir.Irak`ta sahada olmamız kadar kurulacak masalarda da oturmamız normaldir, olması gereken budur. Türki milleti burada seyirci olmayacaktır.Türk Bayrağını yakan şerefsizlere de şunu söylüyorum; bayrak bizim ruhlarımızda asılıdır, bu iğrençliği yapanların bunu anlaması imkansızdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —