Tarih: 25.10.2016 11:23

İngiltere`de Yaygınlaşan Diyabet, Sağlık Sistemini Tehdit Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

İNGİLTERE`DE uzmanlar, ülkede obezite oranlarında artış devam ederse, 2035 yılına kadar diyabet hastalarının sayının 5 milyona ulaşabileceği ve Ulusal Sağlık Hizmetleri kurumunun iflas edebileceği uyarısında bulundu.

Halk Sağlığı yetkilileri ilk kez açıkladıkları sonuçlarda İngiltere`de 2035 yılına kadar her 10 yetişkinden 1`inin diyabet hastalığına yakalanma riski altında olduğunu açıkladı. Uzmanlar, hastaların yüzde 90`ının obezite ile bağlantısı olan Tip-2 diyabet hastası olduğunu ifade ederek, hastaların İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri`ne (National Health Service- NHS) maliyetinin, bütçenin yüzde 17`sini oluşturduğunu ifade etti.

`SAĞLIK HİZMETLERİ` CİDDİ DARBE ALIR

Uzmanlar, diyabetle mücadelenin ve özellikle Tip-2`nin tedavisinin Ulusal Sağlık Hizmetleri`ne yükünün, sistemi iflasa sürükleyecek kadar ciddi olduğunu belirtti. Araştırma sonuçları Tip 1 diyabet hastalarının oranını yüzde 10 olduğunu, yüzde 90`ının ise tip 2 diyabet hastası olduğu ifade edildi.

BBC News, 2015 yılında diabetli hasta sayısının sadece İngiltere`de 3 milyon 800 olduğunu, eğer obezite oranındaki artış bu şekilde devam ederse 2035 yılına kadar rakamın 5 milyona ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Diabetes UKnin yöneticisi Chris Askew, eğer bu şekilde devam edilirse Ulusal Sağlık Hizmetleri kurumunun iflasının söz konusu olacağı uyarısında bulundu. - Londra




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —