Torbalı`da Sağlık Turizmi Olanakları Artıyor

Torbalı`da Sağlık Turizmi Olanakları Artıyor

İzmir`in Torbalı ilçesindeki özel bir hastane, kentte turizmin çeşitlendirilmesi çalışmaları kapsamında sağlık turizmi potansiyelini değerlendirerek, 8 ay önce kurduğu `Uluslararası Hasta Departmanı` sayesinde şu ana kadar 700 Libyalı hastayı ağırladı.

İzmir`in Torbalı ilçesindeki özel bir hastane, kentte turizmin çeşitlendirilmesi çalışmaları kapsamında sağlık turizmi potansiyelini değerlendirerek, 8 ay önce kurduğu Uluslararası Hasta Departmanı sayesinde şu ana kadar 700 Libyalı hastayı ağırladı.

Ayrancılar Mahallesi`ndeki hastanenin başhekim yardımcısı ve Uluslararası Hasta Departmanı sorumlusu Doktor Koray Soysüren, muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinin sahile ve havalimanına yakın olması nedeniyle yabancı hastalardan ilgi gördüğünü, yaptıkları yoğun tanıtım faaliyetleri sayesinde daha önce tedavi için İstanbul`u tercih eden Libyalı hastaları İzmir`e çekmeye başladıklarını söyledi.

Soysüren, Kuzey Afrika ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa ülkelerine de açılmayı hedeflediklerini anlatarak, Hastane sağlık turizmi ve turist sağlığı alanlarında hizmet veriyor. Turist olarak Türkiye`ye gelen ve tatilini Gümüldür, Özdere, Kuşadası, Didim gibi, Torbalı`ya yakın tatil bölgelerinde geçiren turistler, bulundukları yerde yeterli sağlık hizmetini alamadıklarında, gelip tedavi olabiliyor. Birçok sigorta şirketi ile anlaşma sağlayan sağlık kurumu, bu bölgede tatil yaparken rahatsızlanan hastaların yönlendirildiği bir hastane konuma geldi. dedi.

Sağlık turizmiyle ülke ekonomisine önemli katkıda bulunduklarını aktaran Soysüren, Normal şartlarda bir turist ortalama 500 dolar bırakırken sağlık turizminde 10-12 bin dolar bırakıyor. Sağlık turizminde ilişkileri arttırmak için hastane başhekimi Fatih İnmez bu hafta Libya`ya gidip bazı görüşmelerde bulunacak. Türkiye`nin sağlık turizminde 2023 hedefi 23 milyar dolar, ancak şu an için 3,5 milyar dolarlık bir payımız var. diye konuştu.

Soysüren, Orta Doğu`daki karışıklığın sağlık turizmini olumsuz etkilediğini dile getirerek, Ancak Libyalı hastalar Türkiye`yi seviyor ve Türk hekimlerine güveniyorlar. Şu an hastanemizde Kuveyt, Almanya, Hollanda`dan birer, Libya`dan ise 15 hasta var ve tedavileri sürüyor. Bu hastalarımızın vize alma işleminden tutun, yolculuk, konaklama, gezdirilmesi, tedavisi ve sonrasında ülkelerine gönderilme işlemlerinin tamamını gerçekleştiriyoruz. Tecrübeli bir ekibe sahibiz ve kısa süre sonra diğer ülkelerden de hastaları kabul etmeye başlayacağız. Yurt dışından gelen hastalarımız en çok ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyoloji alanlarında tedavi alıyor. ifadelerini kullandı.



Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

Süt tüketimi öğrencilerin becerilerini etkiliyor

Diyabet tedavisinde sensör teknolojisi

Sağlıklı beslenme çantası için altın kurallar

Grip deyip geçmeyin..!

Okula yeni başlayanların güvenlikleri nasıl sağlanmalı?

Kalp sağlığı İstanbul Beylikdüzü'nde konuşuldu

İstanbul Bakırköylü kadınlara ücretsiz mamografi

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Sağlıklı sonbahar için bağışıklığınızı güçlendirin

Midenize aşırı yüklenmeyin, çünkü...

Kronik öksürük ve ağır yük kaldırma kasık fıtığı sebebi

Kalp ameliyatlarında robotik dönem

Dişler iyi temizlenmezse arayüz çürüğü oluşabiliyor

Dünya kalp cerrahları Türkiye'de buluşuyor