Tarih: 24.10.2016 11:23

Suriyelilere Kepenk Ardında Kaçak Sağlık Hizmeti Veriyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Kimlikleri olmadığı için ücretsiz tedavi hizmetinden yararlanamayan Suriyeli mülteciler, Suriyeli hekimlerin izinsiz ve ruhsatsız açtıkları sağlık merkezlerinde tedavi olmaya devam ediyor. Muayene ücreti ise yalnızca 20 TL.

Türkiye`de diploma denkliği olmayan Suriyeli hekimler, geçici koruma kimlik belgesi bulunmayan Suriyeli mültecilere ruhsatsız açtıkları tıp merkezlerinde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. habertürk`ün geçen yıl kasım ayında `20 liraya check-up` başlığıyla duyurduğu haber sonrasında kapısına kilit vurulan Bağcılar`daki Yasmin Tıp Merkezi bir süre sonra yeniden hizmete girdi.

Merkez zaman zaman açılıyor, kimi zaman da etraftakilere kapalı süsü veriyor. Suriye`de alternatif tıp alanında çalışan Dr. Ahmad Camus tarafından kurulan tıp merkezi, herhangi bir resmi kurumdan izin ya da ruhsat almaksızın hasta bakıyor. Suriye`deki tıp diplomalarının Türkiye`de denkliği olmadığı için sertifika alamayan doktorlar, merkezde aylık 1500 TL`ye çalışıyor. 2 katlı merkezde hastalar sadece 20 liraya tepeden tırnağa muayene olabiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —