Tarih: 18.10.2016 19:22

Başbakan: Prensip olarak koalisyondayız!

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında Musul`daki operasyona yönelik açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada da ise prensipte Türkiye`nin koalisyonda yer alması konusunda mutabakat sağlandığını açıkladı. 

Binali Yıldırım`ın açıklamalarından satırbaşları:

HESAPLARIMIZ HER GELİŞMEYE UYGUN

- Musul`da aleyhimize durum ortaya çıkarsa misliyle karşılık veririz. Kimse kusura bakmasın, sınırlarımızın hemen dibinde bir oldu bittiye asla müsaade etmeyiz. Irak`ta yeni Yezidlere de yeni Kerbela`lara da asla göz yummayacağız.

OPERASYONDA OLACAĞIZ

Türkiye aleyhine bir durum ortaya çıkarsa gereken adım atılacak, misliyle karşılık verilecektir. Cumhurbaşkanımızın dediği `Masada da, operasyonda da olacağız` sözümüzün arkasındayız.

- Tehdide karşı gerekeni yaparız kimseden icazet almayız.

HAVA KUVVETLERİMİZ OPERASYONA KATILDI

Operasyonda ön saflarda olanlar bizim Başika`da eğittiğimiz Ninova Mücahitleri`dir. Ayrıca koalisyon güçleri içerisindeki bizim hava kuvvetlerimiz de yer almıştır. `Musul`da Türkiye`nin işi yok` diyenler cevabını almıştır.

KOALİSYONDA OLMA KONUSUNDA MUTABIKIZ

Grup toplantısı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, ``Şu anda değil. Kullanıldığı zaman koalisyonun içinde bizimkiler de yer almış olacak. Önemli olan koalisyonun içinde yer almak. Prensip olarak Türkiye`nin koalisyon içinde yolması konusunda bir mutabakat var. İstenildiği zaman koalisyonun içinde bizimkiler de yer almış olacak`` yanıtını verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —