Tarih: 18.10.2016 15:44

Bakan Akdağ: Bu işin peşini bırakmayacağım!

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) tarafından Ankara?da düzenlenen ?Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek? sempozyumunun açılışına katıldı.

SAĞLIĞA HARCANAN PARAYI BOŞA HARCANMIŞ GİBİ GÖRMEMEK GEREKİR

Bakan Akdağ, Maliye Bakanı ile görüşmelerinin sonucunda sağlığa harcanan parayı boşa harcanmış gibi görmemek gerektiğine işaret ederek, Bir taraftan insana hizmet ediyorsunuz ama diğer taraftan da sağlığa harcadığınız para, ekonomiye katkı olarak geri dönüyor. Eğer sürdürülebilir bir ekonomik gelişim istiyorsanız sağlığa yatırım yapmalısınız. Biz Türkiye?de bunu yapmaya çalışıyoruz. Türkiye?de bir sağlıkta dönüşüm programı yaşadık. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüzde 30?lardan 75?e çıktı. Sağlık harcamalarından dolayı insanlarımız sefalete düşüyordu bu son derece nadir hale geldi, 6 kat azaldı ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DEĞİŞİM YÖNETİMİ DE GEREKİYOR

Biz bütün dünyaya sigara mücadelesi nasıl yapılı göstermiş bir milletiz, inşallah Türk milleti olarak hep beraber bunu da dünyaya göstereceğiz diyen Bakan Akdağ şunları kaydetti:

Sağlıklı bir gelecek için sağlık çalışanlarının değişim yönetimi de gerekiyor. Bunu da birlikte yapalım, değişim yönetimi en tepedeki yöneticilerden başlayarak çalışanların bütününe yayılan bir zihniyet değişimini ifade eder. Önce değiştirmemiz gerektiğinin farkında olmalıyız sonra bunu arzulamalıyız, bunun bilgisine sahip olup maharetine sahip olmalıyız, daha sonra da bu değişime ön ayak olanlar, bu hususta mesafe almamıza öncelikle katkı verenleri ödüllendirmeliyiz. Dolayısıyla bu da Sağlık Sendikası ile yapılabilecek en güzel çalışmalardan birisi. İkinci bir teklifte bulunuyorum; geniş katılımlı değişim yönetimi çalışmalarına başlayalım. Yani hizmet içi eğitimden bahsetmiyorum sadece hepimizin başta Sağllık Bakanlığı?nın olmak üzere bakanlık çalışanlarının, yöneticilerinin ve bütün hizmet eden arkadaşların sağlıklı gelecek için zihniyetimizi geliştirmek, zihniyetimizi değiştirmekten bahsediyorum, bunu da sendikamızla beraber yapalım.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Yıpranma payı konusunda bu işin peşini bırakmayacağını belirten Bakan Akdağ, sağlıkçıların bu hususta haklarının büyük olduğuna inandığını ve birlikte omuz omuza bunu gerçekleştireceklerini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —