Beklenen anket açıklandı: Destek yüzde 63

Beklenen anket açıklandı: Destek yüzde 63

MAK araştırma şirketinin anketi, halkın başkanlık sistemine verdiği desteği bir kez daha gösterdi.

MAK Araştırma Şirketi, 10-15 Ekim tarihleri arasında 25 il ve 160 ilçeden vatandaşa başkanlığa bakış açıları, yapılacak seçimde oy verecekleri parti ve hükümetin terörle mücadeledeki başarısını sordu. Ankete göre halkın yüzde 63`ü ?Türk Tipi Başkanlık Sistemini istiyor. Yenikapı mitingi sonrasında ortaya çıkan hükümet-muhalefet uyumu da ankette büyük destek gördü. Katılımcılar ?Hükümetin muhalefet ile işbirliğini ve iletişimini faydalı buluyor musunuz? sorusuna yüzde 79`la olumlu cevap verdi. ?Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz? sorusuna katılımcılar yüzde 49,29`la AK Parti, yüzde 24,38`la CHP, yüzde 15,37`la MHP yanıtını verdi. Ankete göre yapılacak bir seçimde HDP yüzde 8,48`le baraj altı kalıyor.

AB DEFTERİ KAPATILMALI

?Size göre Türkiye Avrupa Birliği`ne girme yolunda çabasını sürdürmeli mi? Yoksa bu konuda radikal bir karar alıp bu defteri kapatmalı mı? sorusuna katılımcılar yüzde 44`le `o defteri kapatmalı`, cevabını verirken yüzde 42`yle `devam etmeli` dedi.
Katılımcıların yüzde 61`i hükümeti FETÖ`yle mücadelede başarılı bulurken, terörle mücadeleye destek de yüzde 47. Vatandaşın yüzde 62`si DEAŞ ile mücadelede de hükümeti başarılı buluyor.

ABD`NİN DOSTLUĞU GERÇEK DEĞİL

Ayrıca vatandaşın yüzde 78`i, ABD ve NATO`nun Türkiye`nin stratejik dostu olduğuna inanmazken, yüzde 14`ü dostu olduğuna inanıyor. Vatandaş`ın yüzde 72`si Türkiye`nin Suriye`de kara gücü bulundurmasını doğru görürken, yüzde 18`i doğru bulmuyor.

YENİŞAFAK

 



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride