Tarih: 17.10.2016 06:44

Sokaklara Erdoğan posterleri asıldı

Facebook Twitter Linked-in

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Müttefikimiz Türkiye ve uluslararası koalisyon tarafından Dabık köyünün DEAŞ`tan Suriyeli muhalifler tarafından kurtarıldığına dair haberleri memnuniyetle karşılıyorum. ifadesini kullandı.

Dabık`ın DAEŞ için stratejik öneme sahip olduğunu, örgütün burada büyük zulümlere imza attığını ve İngilizce dergisine bu bölgenin adını verdiğini hatırlatan Carter, şunları kaydetti:

Dabık`ın kurtarılması, DAEŞ`ın kalıcı bir yenilgiye uğratılması için Suriye`de mücadeleye yeni bir ivme kazandırmıştır. Dabık`ı özgürleştirmek için savaşan Suriyelilere ve müttefikimiz Türkiye`ye bu operasyon sırasındaki yakın iş birlikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.

TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Suriye`de Dabık köyü ve Soran beldesini DAEŞ`tan almıştı. DAEŞ`ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık`ta Müslüman olmadığına inandığı güçler ile yapacağı savaşla kıyametin başlayacağına inanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —