PKK'ya darbe! Onlarda yakalandı

PKK'ya darbe! Onlarda yakalandı

Adana'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında sözde Çukurova alan sorumlusunun da bulunduğu 4'ü kadın 5 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri üniversiteyi bıraktıktan sonra Kobani`ye giderek bölücü terör örgütüne katılarak burada eğitim aldığı iddia edilen Ayşe Ö. ve Güler A.`nın Adana`ya geldiğini, Güler A.`nın ayrıca Çukurova alan sorumlusu olduğunu belirledi. 

Polis, ayrıca zanlılara Adana`da Mevlide Ç., kızı Edibe Ç. ile Ahmet T.`nin yardım ve yataklık yaptığını da tespit etti. Ayşe Ö. ile Güler A.`nın Adana`daki eylemleri organize ettiği, PKK`ya Çukurova`dan eleman kazandırdığını da belirledi. 

  Polis yapılan bu çalışmanın ardından şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Polis eş zamanlı olarak Ova ve Dağlıoğlu Mahallesi`nde 5 ayrı adrese yaptığı baskında 4`ü kadın 5 şüpheliyi yakaladı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada ise bir tabanca ele geçirildi. 

  Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. 

  Zanlılar cezaevine gönderilirken polis geniş güvenlik önlemi aldı. PKK`nın Çukurova alan sorumlusu olduğu ileri sürülen Güler A`nın basın mensupları çekim yaparken gülmesi dikkat çekti.