Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, `Çok iyi giderken, Türkiye`nin borçlanma faizleri Cumhuriyet tarihinin en düşük noktasına gelmişken, Türkiye adeta oluk oluk yabancı ve yerli yatırım alırken, Türkiye`nin ekonomisi, istihdamı, ihracatı şaha kalmışken bu

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çok iyi giderken, Türkiye`nin borçlanma faizleri Cumhuriyet tarihinin en düşük noktasına gelmişken, Türkiye adeta oluk oluk yabancı ve yerli yatırım alırken, Türkiye`nin ekonomisi, istihdamı, ihracatı şaha kalmışken bu alçak hain terör örgütü 17-25 Aralık`ı yaptı. dedi.

Çağlayan, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan imza kampanyasının ardından memleketi Muş`a geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Çağlayan, daha sonra Muş Belediyesine geçti. Çağlayan, ardından Zafer Mahallesi Çağlayan Camide şehitler için verilen mevlite katıldı.

Muş Spor Salonuna geçen Çağlayan, buradaki programa katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Çağlayan, imza kampanyası başlatan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

17-25 Aralık kumpasına değinen Zafer Çağlayan, şöyle konuştu:

Çok iyi giderken, Türkiye`nin borçlanma faizleri Cumhuriyet tarihinin en düşük noktasına gelmişken, Türkiye adeta oluk oluk yabancı ve yerli yatırım alırken, Türkiye`nin ekonomisi, istihdamı, ihracatı şaha kalmışken bu alçak hain terör örgütü 17-25 Aralık`ı yaptı. Başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Zor günlerden geçtik, halen geçmeye devam ediyoruz. Devletimiz hala mücadele ediyor ve resmen savaş veriyor.

Bir Kürt atasözü var, `bela yiğidin başına gelir` diye. Evvel Allah, sonra sizlerin sayesinde yiğitliğimizi, aslanlığımızı gösterdik. Başımızı öne eğmedik, yiğitliğimizden taviz vermedik. Bu kadar kumpaslar kuruldu, bu kadar zulüm yapıldı, üzerimize topla, tüfekle, tankla, helikopterle geldiler. Geldiler de ne oldu. Aslanlar gibi buradayız ve dimdik ayakta duruyoruz. 15 Temmuz`da, bu hain, alçak FETÖ örgütünün yaptığı kalkışmayı hep birlikte yaşadık.

Kalkışmada, canıyla, kanıyla, varlığıyla, bizatihi milletin kendisinin, ülkenin ve demokrasinin hedef alındığını belirten Çağlayan, 15 Temmuz`da Türkiye`nin hem bir darbe girişimine hem bir dizi terör eylemine hem de örtülü bir işgal girişimine maruz kaldığını ifade etti.

Çağlayan, Aslında 15 Temmuz, Türk Silahlı Kuvvetleri`nde o üniformayı giymiş olan bir takım cuntanın eseri olması dolayısıyla bir darbe girişimidir. Darbecilerin milletimize karşı hedef gözetmeksizin uyguladığı şiddet, gerçekleştirdikleri eyleme baktığınız zaman, bu aslında büyük bir terör saldırısıdır. dedi.

Birilerin nasırına bastık

Birilerinin nasırına bastıkları için 17-25 Aralık kumpaslarının olduğunu ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

Ben sanayi odası başkanıyken, Rahmetli Ecevit`le Amerika`ya bir seyahatimiz oldu. 2001 senesinden bahsediyorum. 1 milyar dolar borç para alıp devlet memurunun maaşını ödemek için gidip IMF`ye adeta yalvardık. Şimdi, IMF`den borç alan değil, IMF`ye borç veren bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye onları korkutuyor, böyle bir Türkiye faiz lobisini korkutuyor ve onun için 17-25 oldu. Bu kardeşiniz, onların nasırlarına bastı. Eğer bu ülkenin selameti, ülke insanının refahı, ekonomi için, bırakın nasıra basmayı, bunların ayağına da basmaya devam edeceğim. MİT tırları, Kobani, 17-25, Rus uçağının düşürülmesi, 15 Temmuz, bunların hepsi kasıtlı yapılmış şeylerdir. Bunlar hepsin, üst aklın, lanetullah denilen ve onun mensuplarının yaptığı, maşanın oynatmış olduğu sistemlerle yapıyorlar. Ne zaman Türkiye`de ekonomi iyi gitse, Türkiye`nin karşısına bir çıkıntı çıkartıp ve ekonomiyle saldırmaya çalışıyorlar.



TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!