Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu, 70 üniversiteden yaklaşık 200 akademisyenin katılımıyla başladı.
Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ilmin dünyaya bu topraklardan yayıldığını söyledi.
Güçlü Türkiye`yi üniversiteler, akademisyenler ve gençlerin omuzlayacağını belirten Kılıç, Üniversitelerimiz, insanlık için yürüdüğümüz kutlu hedefe daha çok çalışarak, çizgiyi yakalayarak ve aşarak katkı vermek durumundadır. Bu, akademisyenlerimiz için, öğretim görevlilerimiz için yakalanabilir bir hedeftir. Siz bunu başarabilirsiniz. Atalarımız başardı. Bizim de bunu başarmak boynumuzun borcu. ifadesini kullandı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Türkiye`de 7 milyon civarında üniversite öğrencisi bulunduğu, bu öğrencilerin yaklaşık 2 milyon 300 bininin meslek yüksekokullarında öğrenim gördüğünü anlattı.
Türkiye`deki meslek yüksekokulu sayısının 925 olduğuna dikkati çeken Alkan, hemen hemen her ilçede bir meslek yüksekokulu bulunduğunu kaydetti.
Meslek yüksekokullarının etkisine baktığımız zaman bu, bir şekilde herkesi direkt veya endirekt ilgilendiren bir konu diyen Alkan, şunları kaydetti:
Ancak biz olaya biraz daha akademik bakış açısı katarak 3 gün boyunca sizlerle bu konuyu tartışacağız. Meslek yüksekokullarının her platformda klasik olarak şikayet edilen imkansızlıkları söylenen şeklinde değil de bundan sonrasında nasıl konuşlandırabileceğimizi ele alacağız. Bu konuda üniversitelerin üzerine düşen çok ciddi bir iş var. Çünkü meslek elemanlarını yetiştirenler bizleriz. Dünyadaki ülkelere baktığımız zaman, en önemli sorunun yetişmiş insan gücü olduğu her fırsatta söyleniyor. Sadece Türkiye`de değil, dünyada yetişmiş insan gücü gerçekten çok önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.
Konuşmaların ardından rektör Alkan`ın oturum başkanlığını yaptığı 21. Yüzyılda Mesleki ve Teknik Eğitimin Önemi konulu açılış paneli gerçekleştirildi.
Farklı ülkelerdeki 70 üniversiteden 200`e yakın akademisyenenin katıldığı sempozyumda, yaklaşık 30 oturum gerçekleştirilecek.
Sempozyum, 15 Ekim Cumartesi günü sona erecek.