Tarih: 12.10.2016 12:44

Özbizerdik hakkında 12 yıl hapis istemiyle dava

Facebook Twitter Linked-in

Beşiktaş`ta bir eğlence merkezinde eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan`ı darp ettiği ve polislere mukavemet gösterdiği gerekçesiyle tutuklanan Onur Özbizerdik hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede Özbizerdik`in polis memuruna teslim olmamak için görevli memuru kulağından ısırdığı anlatıldı.

İstanbul Ortaköy`de lüks bir eğlence merkezinde çıkan tartışmada, Alaaddin Çakıcı`nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan`ı darp ettiği ve olay yerine gelen polis ekiplerine de mukavemet gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Onur Özbizerdik, Adil Serdar Saçan`a vurmadığını, mekanda çıkan kavgayı ayırmaya çalıştığını söylediği ileri sürerek, Çıkan tartışma sonrası alkol almaya devam ettim. Yaklaşık 4-5 dakika sonra bir grup gelerek üzerime çullandılar. Bu kişilerin üzerinde polis kıyafeti ve telsizleri yoktu. Bende olay yerinden uzaklaştım. 6 aydır da silah taşımıyorum. Kimseye silah çekmedim dedi. Tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği`ne sevk edilen Onur Özbizerdik, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİSİ KULAĞINDAN ISIRMIŞ

Sabah Gazetesi`nden Dilek Yaman`ın haberine göre, yürütülen soruşturma sonunda Onur Özbizerdik hakkında, kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede, Özbizerdik`in gece kulübünde kavga çıkarttığı ve ardından aracına binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştığı kaydedildi. İhbar sonrası olay yerine gelen polis memurlarının kovalaması sonrası yakalandığı ve Özbizerdik`in polis memuruna teslim olmamak için görevli memuru kulağından ısırdığı anlatıldı.

12 YIL İSTENDİ

Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan`ın basit şekilde darp edildiği , görevli polis memurununise kalıcı hasar bırakacak şekilde yaralandığı ileri sürülen iddianamede, Özbizerdik`in 12 yıla kadar hapsi istendi. Dava, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —