Tarih: 11.10.2016 23:22

İbadi'den Erdoğan'a cevap geldi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbadi için Sen benim muhatabım değilsin, seviyemde değilsin... Irak`tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin demişti.

IRAK`TAN CEVAP: ERDOĞAN ATEŞE BENZİN DÖKÜYOR

İbadi`nin sözcüsü Saad el Haditi, AFP`ye yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ateşe benzin döktüğünü iddia etti.

Türkiye?den gelen açıklamaların, hukuk ve güvenlik meselesini kişisel probleme dönüştürdüğünü öne süren Haditi, Anlaşılan Türkiye, Irak`la sorunun çözme konusunda ciddi değil diye konuştu.

ERDOĞAN`DAN İBADİ`YE: ÖNCE HADDİNİ BİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya`da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi temasıyla Dolmabahçe Sarayı`nda düzenlenen 9`uncu Avrasya İslam Şurası açılışında şöyle demişti:

Şu anda Irak`ta, yakında da Musul`da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus`ta katıldıysak, nasıl Rai`de katıldıysak, evet şimdi yine söylüyorum. Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak`tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak`ın Başbakanı. Önce haddini bil... Kendileri Başika Üssü`nü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün, yarın bunların hepsi televizyonlarda yayımlanacak. Buna rağmen Başika üssüne girilmiştir, şimdi diyor ki; `Buradan çekilin.` Türkiye Cumhuriyeti`nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz.

İLİŞKİLİ HABERLER


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —