Mersin`de Normal Doğuma Yönelik Eğitim Semineri

Mersin`de Normal Doğuma Yönelik Eğitim Semineri

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği?ne bağlı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi?nde ebelere yönelik doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, ebelik mesleğinin önemini anlatan eğitim semineri başladı.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği`ne bağlı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde ebelere yönelik doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, ebelik mesleğinin önemini anlatan eğitim semineri başladı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu`nda başlayan eğitimin başlangıcına, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik ile Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı`da katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Dr. Aytekin Kemik, normal doğumun önemine dikkat çekerek, Sezaryen aslında doğum şekillerinden birisi değildir. Doğum tektir oda normal doğumdur. Sezaryen doğumun mümkün olmadığı durumlarda anne ve bebeğin risk altında olduğu durumlarda gerçekleştirilir. Ayrıca sezaryen çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesini olumsuz etkilemektedir. Normal doğum sırasında anneden bebeğe geçen dost bakteriler bütün hayatı boyunca çocuğu korur. Normal doğum isminden de anlaşıldığı gibi doğumun normal ve doğal şeklidir ve anne ve bebek açısından en sağlıklı olanıdır diye konuştu.

Mersin Kamu Hastanleri Birliği Genel sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı ise dünyada en yüksek sezaryenle doğum oranına sahip 5 ülkeden birinin Türkiye olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığımızın normal doğum eylemine teşviki ve sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunumu için her gün yeni politikalar geliştirilmektedir. Bugün bizde buradan yola çıkarak Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde görev yapan Ebe arkadaşlarımıza faydalanabilecekleri ve farkındalık oluşturacak bazı bilgileri paylaşmak amacı ile toplanmış bulunmaktayız. 4 gün boyunca sürecek olan eğitime yaklaşık 100 ebe arkadaşımız katılacaktır. Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta anne dostu hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin daha da artırılması gerekmektedir. Bu eğitim programında bize destek veren eğitimci ve katılımcı arkadaşlara teşekkür eder başarılarının devamını dilerim dedi.

Konuşmaların ardından eğitim başladı. 4 gün boyunca sürecek eğitimlerde Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner, Niğde Üniversitesinde görevli Doç .Dr. Gözde Gökçe İspir, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğünden Üreme Sağlığı Uzmanı Ebe Sevilay Özbir ve Adana Halk Sağlığı Müdürlüğünden Uzman Ebe Filiz Yarıcı Atış, `Ebelik Felsefesi ve Etik yaklaşım`, `Doğum Fizyolojisi ve Hormonların Rolü`, `Doğum sonu bakım ve izleme`, `İletişim süreci, İmaj oluşturma` ve `Travayda egzersiz` gibi konularda eğitim verecekler. - MERSİN



Gardiyan Nasıl Olunur? 2024 Gardiyan Olma Şartları ve Başvuru Detayları Nelerdir?

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Metehan Karakaşoğlu'nun ismi okulunda yaşatılacak

Lise öğrencilerine 'MEBİ' hayata geçiyor

Bakan Tekin TMV okullarını ziyaret etti

KALE OKULLARI’nda Deprem Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

2 milyona yakın öğrenci okul öncesinde

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Yuvamız İstanbul öğretmenlerine özel eğitim

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği