Çocuğunuzu kat kat giyirmeyin

Çocuğunuzu kat kat giyirmeyin

Çocuklar kat kat giydirildiğinde hastalanma ihtimalleri de artıyor.

ÇOCUĞUNUZU KENDİNİZDEN SADECE 1 KAT KALIN GİYDİRİN

Çocuklarda ateş, aileleri en çok endişelendiren hastalık belirtileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kimi zaman bakteri ve virüslerin, kimi zaman da bilinçsiz yaklaşımların tetiklediği ateşin derecesine göre değerlendirilmesi ve gerekli önlemleri vakit kaybedilmeden alınması önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Abdurrahman Yıldırım, çocuklarda ateş ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. 

Sonbahar ve kış aylarında şikayetler artıyor

Çocuklarda ateş, virüs ve bakterilere tepki veren vücudun ısısının yükselmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Sıklıkla sonbahar ve kış aylarında görülen ateş, nezle ve grip gibi hastalıkların belirtileri arasında yer almaktadır. Vücudun savunma mekanizması olarak da kabul edilen ateşi her zaman olumsuz değerlendirmemek ancak çok yüksek olduğu durumlarda dikkatli olmak gerekmektedir. 

Çocuğunuzu kalın giysilerle sarmalamayın

Yüksek ortam ısısı, çocuklarda vücut ısısının yükselmesine neden olur. Çocuğun bulunduğu ortamın ısısı 22-24 derece aralığında olmalıdır. Eğer ortam ısısı 25 derecenin üzerinde olur ve bebek kalın giydirilirse vücut ısısı yükselecektir. Bebekleri giydirirken her zaman bulunduğu ortam koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Ortam ısısı 22-24 derece aralığında ise bebeğin ya da çocuğun ebeveyninden sadece bir kat fazla giydirilmesi yeterlidir. 

Ortam ısısı iyiyse uyku tulumu hasta edebilir

Çocuklarda yüksek ateş görüldüğü saatleri tam olarak saptamak mümkün değildir. Ancak özellikle akşam saatleri ve uykuda ateş yükselmesi daha çok görülmektedir. Bunun nedeni de daha kalın örtülerle üzerinin örtülmesi ve uyku tulumu ile yatırılmasından kaynaklanmaktadır. Uyku tulumu, özellikle 22-24 derece ortam ısısı olması durumunda çok tavsiye edilmez. Fizyolojik ve doğal olmadığı için; bebek daha çok terler, cilt problemleri yaşar, ateşi yükselir ve daha çok hastalanır.