7 ilaç daha ödeme listesine alındı

7 ilaç daha ödeme listesine alındı

Türkiyede bulunmayan 7 ilaç daha yeni tebliğ ile ödeme listesine alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 7 Ekim 2016 itibariyle Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu. SGK?dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ?Yapılan değişikliklerle kurumumuzdan hizmet alan vatandaşlarımızın daha kaliteli, ulaşılabilir ve hızlı hizmet almaları sağlanmıştır. Ödeme listesinde olmayan ve yurt dışından getirtilen bazı ilaçlar bu tebliğle birlikte ödeme listesine alındı? denildi.

Bugün itibariyle yayınlanan ilgili tebliğdeki bazı değişiklikler şu şekilde:

?Vakıf Üniversitelerinin semt polikliniklerinde üretilen hizmetler SGK?ya faturalandırılmasında yaşanan sıkıntılar giderilmiştir. Kemoterapi uygulamaları artık eskisi gibi elle hazırlanmaktan çıkıp el değmeden hazırlanan sistemlerde ülkemizde kullanılmaya başlanmış idi. Bazı büyük hastanelerimiz bu sistemleri kendi bünyelerinde kurmuşlar küçük ölçekli hastaneler ise maliyetli olduğundan bu sistemleri kuramamışlardı. Tüm hastalarımızın bu sistemlerle hazırlanmış ilaçları kullanmasını sağlamak amacıyla sistemleri kurulu olan tesislerden bu sistemleri olmayan hastanelerin hizmet satın alım yolu açılmıştır. Böylelikle de birçok tesis çok yüksek yatırım maliyeti olan bu sistemleri kendi bünyelerinde kurmadan hazır kurulu hastanelerden hizmet satın alırken hem hastalarına daha kaliteli hizmet sunmuş olacaklar hem de kaynak israfının önüne geçilmiş olacak.

ÖZEL TIP MERKEZLERİNDE YAPILAN TÜM İŞLEMLER PAKET FİYAT ÜZERİNDEN DEĞİL DE İŞLEM BAZINDA ÖDENECEK

Özel tıp merkezleri ile özel dal merkezlerinde verilen acil sağlık hizmetlerinin faturalandırılmasında uygulanan paket fiyat uygulaması nedeniyle acil hastalarımıza bu merkezlerde birçok tetkik ve tahlilin yapılmasında sıkıntılar çekilmekteydi. Yapılan yeni düzenleme ile bu tesislere müracaat eden acil hastalarımıza yapılan tüm işlemler paket fiyat üzerinden değil de işlem bazında ödeneceğinden önceden yaşanan sıkıntılar giderilmiştir. Vazife ve harp malulleri tanımına yasal olarak genişletildiğinden kanuna yeni eklenen tanımlı olaylar sonucu malul olan kişilerde 3713 sayılı kanunda sayılan gazilerimizle aynı haklara kavuşturulmuştur.

Reçete ve raporlarda elektronik imza uygulaması

Ülkemizde artık yaygın olarak kullanılmaya başlanan Elektronik imza uygulaması kurumumuz tarafından da reçete ve raporlar da 01.10.2016 tarihinden itibaren kullanımının zorunlu olması için düzenleme yapılmıştır. Böylelikle de yazılan reçete ve raporların güvenliği daha da artırılmış, sahte rapor ve reçete düzenlenmesinin de önüne geçilmiş olacaktır. Crohn hastalığında kullanılmak üzere sertolizumab (Cimzia) etken maddeli ilaç ödeme listesine alınmıştır.

TÜRKİYE?DE BULUNMAYAN 7 İLACIN YURT DIŞINDAN TEMİNİ SAĞLANDI

Ülkemizde hali hazırda bulunmayan 7 adet ilaç için düzenleme yapılarak Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla yurt dışından temin edilmesi sağlanmıştır. Artık hastalarımıza bu ilaçlar yazıldığında hiç sıkıntı çekmeden ilaçlarını TEB?e müracaat ederek temin edebilecekler.



Mide balonu kimlere uygulanabilir?

Gözlerimizi korumanın 10 yolu

İstanbul'da 'öğrenci klinikleri' açıldı... Hem öğrenciler, hem de kurum kazanıyor

Aşı, gripten korunmanın en güçlü yolu!

Sonbahar enfeksiyonlarına karşı bu önlemleri ihmal etmeyin!

Türk bilim insanlarından bilim dünyasını şaşırtan araştırma! Damarları tıkayan plaklarda parazite rastlandı!

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

Süt tüketimi öğrencilerin becerilerini etkiliyor

Diyabet tedavisinde sensör teknolojisi

Sağlıklı beslenme çantası için altın kurallar

Grip deyip geçmeyin..!

Okula yeni başlayanların güvenlikleri nasıl sağlanmalı?

Kalp sağlığı İstanbul Beylikdüzü'nde konuşuldu

İstanbul Bakırköylü kadınlara ücretsiz mamografi

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!