Doruk Sağlık Grubu Bilgilendiriyor?

Doruk Sağlık Grubu Bilgilendiriyor?

`Anne Sütünün Önemi ve Emzirme` konulu toplantıda konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktör Yardımcısı Dr. Gül Menekşe Şen, `Her şeyden önce anne sütünün önemi hem bebeğin hem annenin hakkıdır` dedi.

Doruk Sağlık Grubu tarafından Doruk Yıldırım Hastanesi`nde Anne Sütünün Önemi ve Emzirme konulu bir toplantı düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Dr. Gül Menekşe Şen, Bugün burada bir ay içinde doğum yapmış, yeni doğan servisimizde kalmış annelerimizle birlikte bir eğitim yaptık. Amacımız, özellikle ilk 6 ayda anne sütünün öneminin anlatılması. İlk 6 ayın ardından anne sütü artı ek besinlerin iki yaşına kadar anne sütü vermenin önemini anlattık dedi.

Dr. Şen, Bebek üzerinde çok önemli etkileri var


Anne sütünün önemi hakkında bilgiler veren Dr. Şen, her şeyden önce anne sütünün, hem bebeğin hem annenin hakkı olduğunu söyledi. Anne sütü alan bebeklerde obezitenin daha düşük oranla görüldüğünü belirten Dr. Gül Menekşe Şen, Bebek üzerinde çok önemli etkileri var. Okul dönemindeki zeka seviyesini yükseltir, diyabetle baş etmede önemli bir rol üstleniyor. Anne sütü alan bebeklerde obezite ve kalp hastalıklarının görünme oranı çok düşüktür. Bunların haricinde anneyi de belli hastalıklardan koruyor. Mesela meme kanseri, rahim kanseri, osteoporoz gibi hastalıklar, anne sütü veren annelerde daha az rastlanıyor. Bu yüzden ilk 6 ay anne sütünün önemine işaret ediyoruz diye konuştu.



‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor!

Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz