Mersin - Meü`de Eğitim Yılı Açılışı

Mersin - Meü`de Eğitim Yılı Açılışı

Meü`de eğitim yılı açılışıMersin Üniversitesi (MEÜ) 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi düzenlenen törenle açıldı.

Meü`de eğitim yılı açılışı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi düzenlenen törenle açıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi`ndeki törene Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Rektör Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldı. Açılışta, sanatçısı Ahmet Baran yönetimindeki İki Kelime Grubu sahne aldı. Grup ilk olarak kendi bestelerini seslendirdikten sonra `Yıldızların altında` adlı sanat müziği bestesini çalmasının ardından salonu dolduranlar hep birlikte söyledi.

MEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Salih Kalkanat`ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Rektör Çamsarı, MEÜ`nün 24`ncü dönem eğitim ve öğretim yılı açılışını yaptığını belirterek, 1192 yılında faaliyete geçen üniversitemiz bu süre zarfında artık bölgemizde, eğitim-öğretim faaliyetleri ve yaptığı bilimsel araştırmalarla öncü konuma gelmiştir. Ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçlarına, günümüz bilim ve teknoloji koşullarına göre kendini her geçen yıl yenileyerek ilerleyen Mersin Üniversitesi ivme kazanmış, son 2 yılda önemli akademik gelişmelere, yüksek bütçeli projelere, kurumsal düzeyde yeni çalışmalara imza atmıştır. Üniversitemizi akademik açıdan güçlendirmek kadar fiziki alanda geliştirmek için de çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir dedi.

Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada MEÜ`nün kentin kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağladığını ifade ederek şu görüşlere yer verdi:

Üniversiteler düşüncelerin serbestçe ifade edildiği, her türlü yeni fikirlerin üretildiği, tartışıldığı bilgi ve teknolojinin oluşturulup kullanıldığı çok özel yerlerdir. Bu nedenle üniversiteler bulundukları kentte bilimsel düşüncenin kök salmasında teknolojik birikimin ve bilimsel hayatının zenginleşmesinde sürükleyici güç olarak büyük bir pay sahibidir. Bu açıdan bakıldığında üniversiteler hem demokrasinin gelişmesi hem de bilgi ve teknolojinin üretilmesi bakımından lokomotif görevi görmektedir. Küreselleşen günümüz dünyasında eğitimde başarı sağlayarak nitelikli insan gücü yetiştiren ülkelerin çağdaş uygarlık ve teknolojide ileri düzeye ulaştığı ve dünya ekonomisini kontrol ederek küresel ölçekte söz sahibi olduğu görülmektedir.. Konuşmaların tamamlanmasının ardından açılış dersini ise sufi neyzen Hakan Mengüç verdi.

Mustafa ERCAN / MERSİN, ()

(Tür: Yurt)



Gardiyan Nasıl Olunur? 2024 Gardiyan Olma Şartları ve Başvuru Detayları Nelerdir?

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Metehan Karakaşoğlu'nun ismi okulunda yaşatılacak

Lise öğrencilerine 'MEBİ' hayata geçiyor

Bakan Tekin TMV okullarını ziyaret etti

KALE OKULLARI’nda Deprem Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

2 milyona yakın öğrenci okul öncesinde

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Yuvamız İstanbul öğretmenlerine özel eğitim

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği