Üç Türk diplomat Almanya`ya iltica talebinde bulundu!

Üç Türk diplomat Almanya`ya iltica talebinde bulundu!

Alman medyası 3 Türk diplomatın Almanya`ya iltica başvurusunda bulunduğunu öne sürdü. Bu ülkedeki bazı basın organlarının Alman Dışişleri Bakanlığına dayandırdığı haberde, aralarında Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı`nın da bulunduğu 3 kişinin iltica

Milliyet`te yer alan habere göre Türkiye`nin Almanya`daki misyonlarında görev yapan 3  diplomatın Almanya`ya iltica etmek için başvuruda bulundukları iddia edildi.

Süddeutsche Gazetesi-Batı Almanya Radyo Televizyonu (WDR)-Kuzey Almanya Televizyonu`nun (NDR) ortaklaşa verdiği habere göre, Türkiye`nin  Almanya`daki misyonlarında 8 diplomatın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı  olduğu gerekçesiyle diplomatik pasaportlarının iptal edildiği ve bunlardan üçünün  de Almanya`ya iltica başvurusunda bulundukları ifade edildi.

Hükümet çevreleriyle Dışişleri Bakanlığına dayandırılan haberde,  iltica eden 3 kişi arasında özellikle Türkiye`nin Berlin Büyükelçiliğindeki görev  süresi sona eren ve Türkiye`ye dönmeyen Almanya`da da nerede olduğu bilinmeyen  Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı`nın da bulunduğu öne sürüldü.

Haberde ayrıca, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi`nin (BAMF) bu müracaatlar hakkında henüz bir karar vermediğine işaret edilerek, iltica  başvurusu meselesinin Türkiye ile Almanya arasında yeniden başka bir krize yol açabileceği yorumunda bulunuldu.

Haberde diğer diplomatların Türkiye`ye döndükleri ancak bu rakamın daha da artabileceği vurgulandı.