Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, yeni eğitim ve öğretim yılının başında okullardaki yetersizliklerin eğitimin kanayan bir yara olmaya devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.
Çetinkaya, ilköğretim düzeyine daha çok ağırlık vermesi gereken devletin, giderek katkısını sadece öğretmen ücretleri, okul binası ve ek tesis yapımı ile bakım ve onarımlarla sınırlandırma eğiliminde olduğuna vurgulayarak, bunların dışındaki giderlerin büyük çoğunluğunun öğrenci velilerine yüklendiğini kaydetti. Çetinkaya 20.07.2011 tarih ve 2011/40 nolu genelge ile velilerden bağış alınması yasak. Devlet bütçe vermez. Peki, o zaman okulların ihtiyacı kim tarafından karşılanacak, kimler yapacak? Okul idarecileri, okul aile birlikleri ve sınıf anneleri bu müşkül durumu daha ne kadar yaşayacaklar ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında maalesef sosyal faaliyetler ve spor alanları yetersizdir diyen Çetinkaya, Kış günlerinde çocuklarımız bedensel ve sağlık gelişimleri açısından çok önemli olan spor aktivitelerini salon yetersizliğinden yapamıyorlar. Günümüzün şartları zorlaşırken ve teknoloji gelişirken eğitim ve öğretimde her türlü konuda olumsuzluklar artıyor. Her yıl umutla beklenen iyileşmeler bir türlü gerçekleştirilemiyor. Deyim yerindeyse 20 yıl önce neyse şimdi de durum aynı. Fırsat eşitliğini devlet biran önce sağlamak zorundadır. Unutulmamalıdır ki, iyi eğitim ve iyi eğitim şartları, medeniyetin göstergesidir değerlendirmesinde bulundu.
Büyükşehir Yasası`nın eğitime olumsuz etkisi olduğunu ifade eden Çetinkaya, Maalesef Büyükşehir Yasasının kabulü ve Özel İdarelerin kaldırılmasının ardından eğitim için getirilen yeni düzenlemeler ihtiyacı karşılamamaktadır açıklamasında bulundu. - ANKARA