Tarih: 07.10.2016 14:44

Afyonkarahisar İhh Derneği Başkanı Ertürk Açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar İHH Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, Suriye`nin Halep kentinde rejim tarafından sivil halk üzerinde sistematik soykırım yapıldığını bildirdi.

Ertürk, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye`nin medeniyetler ve peygamberler beşiği, tüm semavi din mensupları tarafından kutsal topraklara yapılan hac yollarının buluştuğu nokta olduğunu belirterek, dünyanın gözü önünde yok edildiğini ifade etti.

Ülkede 5 yıldır iç savaş yaşandığını, kuşatma altına alınan bazı şehirlerde silahsız insanlara karşı hain saldırıların devam ettiğini dile getiren Ertürk, şunları kaydetti:

Özellikle son birkaç aydır kuşatma altında yaşam mücadelesi veren Halep`teki sivil halk, sistematik bir soykırıma tabi tutuluyor. Savaştan önce 5 buçuk milyon insanın yaşadığı şehirde şimdi 350 bin insan var ve şimdi onlar da öldürülmeye çalışılıyor. Rejim uçaklarının günün her saatinde saldırı gerçekleştirdiği Halep`te son 3 ayda gerçekleştirilen saldırıların bilançosu, katliamın boyutlarını gözler önüne seriyor. Son 3 ayda 8 bin 100 hava saldırısı yapıldı. Bunların 824 tanesi savaş suçu sayılan misket, fosfor ve napalm bombalarından oluşuyor. Bin 833 kişi şehit oldu. Bunların 502`si çocuk. Şu unutulmamalıdır ki, eğer Halep`te yaşanan kıyım son bulmaz ve dünya buna `dur` denilmezse bu yangın tüm dünyayı saracaktır. Afyon IHH olarak her zaman mazlumların sesi olduğumuz gibi şimdi de Halep`teki katledilen Suriyelilerin ve tüm Mazlumların sesi olmak istiyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —