Türkiye`ye Model Olan Eğitim Markası:

Türkiye`ye Model Olan Eğitim Markası:

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezilerinde yeni dönem dersleri başladı.

KOMEK`in Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde de yaygınlaştığını ve her geçen gün büyüdüğünü belirterek Başkan Akyürek, bugüne kadar 400 binin üzerinde kişinin KOMEK`ten istifade ettiğini kaydetti. KOMEK`te yeni dönem eğitimlerinin 18`i ilçelerde olmak üzere şehir genelinde 55 merkezde 30 bine yakın kursiyerle başladığını dile getiren Başkan Akyürek, bu yıl ilk kez Ilgın ve Ereğli`nin yanı sıra Akşehir`de de hanım lokalleri olarak görev yapan ASEM`lerde kayıt alındığını, 12 ilçede de KOSGEB işbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Kursu`nun açıldığını ifade etti. Başkan Akyürek, KOMEK ve ASEM`lerde eğitim alan öğrencilerin İstihdam Atölyeleri`nde ürettikleri ürünleri KOMEK satış bürolarında satarak aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtti.

Kurslarda açılan branşların halkın ihtiyaç ve önerileri doğrultusunda belirlendiğini, KOMEK`ler ve onun bünyesinde açılan ASEM`lerin Konya`nın eğitim ve istihdamına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Akyürek, Bütün hemşerilerimizin istihdama katkıda bulunan, sanatkar yetiştiren ve kursiyerlerin kişisel gelişimine destek olan KOMEK`lerden sertifika almalarını diliyorum. Bu sertifikalarla hem iş bulmaları kolaylaşacak, hem de sosyal çevre ve komşuluk ilişkileri gelişecek diye konuştu.