İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi?

İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi?

İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim okullar tatil olacak mı? Binlerce öğrenci 6 Ekim okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. İşte İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim ile ilgili tüm haberler

6 Ekim okullar tatil mi olacak? Her sene İstanbul`un Kurtuluş günü olan 6 Ekim`de tatil olan okullar bu senede tatil olacak mı? Geçen sene 6 Ekim`in tatil olmamasına karar veren MEB bu sene (6 Ekim) okulları tatil edecek mı? 2016 - 2017 eğitim öğretim dönemi içinde hafta içine denk gelen İstanbul`un Kurtuluşu 6 Ekim`in tatil olup olmayacağı ile ilgili tüm gelişmeler haber7.com`da

6 EKİM OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşısın İstanbul`un Kurtuluşu 6 Ekim okulların tatil olmaması bekleniyor. Geçen senede tatil olmayan 6 Ekim ile ilgili MEB`den resmi bir açıklama gelir gelmez haberimizden takip edebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl MEB?in konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyleydi:

06 Ekim İstanbul`un Kurtuluşu ile ilgili olarak; okullarımızın tatil olup olmadığı hakkında tereddüde düşüldüğü görülmüştür. 06 Ekim İstanbul`un Kurtulışu ile ilgili planlanan törenler icra edilmekle birlikte aynı gün tüm okullarımızın eğitim öğretime devam edecektir.

İSTANBUL`UN KURTULUŞU

24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması`ndan sonra, 23 Ağustos 1923`ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul`dan ayrılmaya başladı. Son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etti.

6 Ekim 1923`te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul`a girdi[Not 1] ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim`i böylece İstanbul`un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı.

İLİŞKİLİ HABERLER