Bartın Valisi: FETÖ üyeliğinin en ciddi kanıtı...

Bartın Valisi: FETÖ üyeliğinin en ciddi kanıtı...

Bartın Valisi Nusret Dirim, şifreli haberleşme sistemi 'ByLock' uygulamasını kullanmanın FETÖ üyeliğinin en ciddi kanıtı olduğunu söyledi.

Vali Nusret Dirim, düzenlediği basın toplantısında, kentte yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları hakkında bilgi verdi. Vali Dirim, şu ana kadar 72 kişinin tutuklandığını, 37 kişinin serbest bırakıldığını, 11 kişinin il dışına sevk edildiğini, 11 kişinin arandığını, 6 kişinin de gözaltında tutulduğunu söyledi. Vali Dirim 224 kişinin açığa alındığını, 140 kişinin kanun hükmünde kararname ile ihraç edildiğini, 3 kişinin de işten çıkarıldığını, toplam 504 kişi hakkında işlem yapıldığını kaydetti.

EN ÖNEMLİ KANIT BYLOCK
 
Örgütün, `ByLock` ve `Eagla` diye bilinen haberleşme sistemlerini kullandığını belirten Vali Dirim, Bu paralel örgüt bunu çok yoğun bir şekilde kullanmış, kendileri bu programları geliştirmişler. ByLock kullanıcılığı, örgüt üyeliğinin en ciddi kanıtı oluyor. Ancak bu sistemi çözmek için uzmanlar hala çalışıyor. 250 bin ByLock kullanıcısı olduğu ifade ediliyor. Bunun sadece 5`te 1`i ile ilgili tespit yapılmış. Bu uzun sürecektir. Bakıyorsunuz Cumhurbaşkanının yaveri bile örgütte bağlantısı çıkabiliyor. Kuvvet komutanlarının en yakınları bağlantılı çıkıyor. Bir de `Eagle` diye bir program kullanmışlar. Aynı örgütün yoğun olarak kullandığı bir sistem. Şu ana kadar 300 kişinin tespit edildiği ifade ediliyor dedi.
 



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride