`Dicle Üniversitesi FETÖ`nün Eğitim Üssü Olarak Kullanılmış`

`Dicle Üniversitesi FETÖ`nün Eğitim Üssü Olarak Kullanılmış`

Basın mensupları ile bir araya gelen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, FETÖ`nün, üniversiteyi zamanında eğitim üssü olarak kullandığını belirtti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, basın mensupları ile bir araya gelerek üniversitede yürütülen FETÖ soruşturmalarına ilişkin bilgi verdi. Rektör Gül, FETÖ`den tutuklanan eski Rektör Ayşegül Jale Saraç döneminde, üniversitenin örgütün eğitim üssü olarak kullanıldığını söyledi.

FETÖ`yle ilişikli gözaltına alınan 144 üniversite personelinden 36`sının tutuklandığını belirten Gül, oluşan kadro açığını doldurmak için Yüksek Öğretim Kurumu ile çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

`Dicle Üniversitesi FETÖ ile uğraşmıyor` diye bir algının olduğunu dile getiren Gül, Bu algı tamamen yanlış. Darbe girişiminden sonra FETÖ mücadelesi bütün kurumlarda başladığı gibi bizde de başladı. Bizim üniversitemizden 144 kişi gözaltına alındı, bunların çoğu akademisyen. 144 kişiden 36`sı tutuklandı, önemli bir kısmı adli kontrol şartıyla savcılık tarafından serbest bırakıldı. Bir kısmı da adli kontrol şartı olmadan serbest bırakıldı. Daha önceki rektörümüz Gülfettin Çelik Hoca tarafından oluşturulan 3 tane komisyon tarafından gözaltına alınan bütün öğretim görevlileri ve akademisyenlerin soruşturmalarını yaptık. Bu idari soruşturmalar bitmiş durumda ve bunları geçen hafta YÖK`e gönderdik. Bundan sonra takdir YÖK`ündür. Burada çok ciddi bir çalışma yapıldı. `Hala daha var` algısı var. Tabi ki hala daha olabilirler. Biliyorsunuz bu yapıdaki insanları tespit etmek çok kolay değil. Biz bu konuda herkesten yardım istiyoruz. Biz üniversitemizdeki birçok öğretim görevlisi ve bölüm başkanına mektup yazdık. Bölümünüzde varsa bir FETÖ`cüleri bize bildirin` diye herkese mektup yazdık. Hiçbir üniversitede böyle bir çalışma yapılmadı. dedi.



Okula yeni başlayacakların kayıtları adrese dayalı yapıldı

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı

Minteks'e e-twinning projesi kapsamında ziyaret

İzmir'de ‘Dilimizin Zenginlikleri’ne kapanış