/ Detay haber
Başbakan Binali Yıldırım Orta Vadeli Programı açıkladığı toplantıda eğitim sisteminde ilişkin çok önemli kararları da açıkladı.
DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİK
Buna göre, 2019?a kadar ikili öğretim kaldırılıyor. Öğrenciler yarım gün değil, tam gün okula gidecek. Yani Sabahçı-Öğlenci devri sona erecek. Ancak eğitimcilerden tam destek gelen ve eğitim kalitesine sisteminin artıracak bu sistemin önündeki en önemli engel okul ve derslik sayısı.
74 BİN DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR
Başbakan Yıldırım`ın milyonlarca eğitimci, öğrenci ve veliyi ilgilendiren bu açıklaması sonrası Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi 2015-2016 öğretim yılında ilköğretimde yaklaşık 60 bin derslikte ikili öğretim yapıldığı ve Türkiye`deki öğrenci dağılımının homojen olduğu varsayılacak olursa, okul öncesi ile ilköğretimde ikili eğitim uygulamasına son vermek için yaklaşık 74 bin dersliğe ihtiyaç olduğu söylenebilir. dedi.
MEB RAPORU
MEB`in 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı istatistik raporuna göre;
-Türkiye genelinde 17 milyon 558 bin 958 öğrenci var.
-Toplam 61 bin 2013 okulda 651 bin 258 derslik mevcut
-6 milyon 700 bin öğrenci ikili eğitim görüyor.
Bu rapora göre Tekli sisteme geçmek için her yıl en az 25 bin yeni derslik gerekiyor. Böylece 3 yıl sonunda toplam 3 bin yeni okul yapılmış ve toplam 75 bin derslik eğitime kazandırılmış olacak.
BAKAN YILMAZ: HEDEFİ TUTTURABİLİRİZ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ?İkili eğitim yapan okulların sayısını azaltmak için 17 ilde 2019?a kadar 77 bin ilave derslik yapmak istiyoruz. Eğer geçmiş dönemdeki başarımızı yakalarsak bu hedefi tutturabiliriz. Daha iyi bir eğitim için çalışmalarımızı sürdürüyoruz? dedi.