Ömer Halisdemir ile ilgili çirkin iddialara Hükümetten cevap!

Ömer Halisdemir ile ilgili çirkin iddialara Hükümetten cevap!

Sosyal medya üzerinden şehit Ömer Halisdemir'e tazminat davası açıldığı iddialarına ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaptı.

Özellikle tüm Twitter üzerinden paylaşılan ve Türkiye`yi çıldırtan şehit Ömer Halisdemir`in ailesine tazminat davası açıldığı iddialarına ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

BAKAN BOZDAĞ: SOSYAL MEDYADA YER ALAN HABERLER ASILSIZDIR

Şehit Ömer Halisdemir`in mirasçıları aleyhine açılmış bir tazminat davası olmadığını belirten Bozdağ yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 Fetullahçı Darbe Teşebbüsünü önlemede büyük kahramanlık göstererek şehadet makamına yükselmiş merhum şehidimiz Ömer Halisdemir`in mirasçıları eşi ve çocukları aleyhine açılmış bir tazminat davası yoktur. Sosyal medyada yer alan haberler asılsızdır. İşin aslı,merhum şehid Ömer Halisdemir`in mirasçı eşi/çocuklarının,çocuk mallarının korunması için Aile Mahkemesine açılmış bir davadır. Darbeci Semih Terzi`nin mirasçısı eşi ve çocukları ile ilgili dava da Çocuk mallarının korunmasıdavasıdır. Darbeci S.Terzi`nin mirasçılarıyla ilgili davanın, merhum şehit Ömer Halisdemir`in mirasçılarıyla ilgisi yoktur. Her iki dava ayrıdır. Ayrıca her iki dava da nüfus müdürlüğünün yasa gereği ihbarı üzerine açılmıştır. Mirasçılık nedeniyle açılması zorunlu davalardır. Darbecilerin şehit ettiklerinin mirasçıları ve gaziler, darbecilere maddi/manevi tazminat davası açabilir, ceza davalarına müdahil olabilirler ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ KALIN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUNUN ARAŞTIRILMASI TALİMATINI VERDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın konunun araştırılması talimatını verdiğini ifade ederek Bakanlıktan alınan bilgiler doğrultusunda böyle bir davanın açılmadığını belirtti. Bozdağ şu ifadeleri kullandı; Şehit #ÖmerHalisdemir`in ailesine dava açıldığına dair haberler üzerine Sn Cumhurbaşkanımız konunun araştırılması talimatını vermiştir. Adalet Bakanlığından alınan bilgiler çerçevesinde böyle bir davanın açılmadığı anlaşılmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin hukuki işlemleri hassasiyetle ve yakından takip edilecektir

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

1974 yılında Niğde`nin Bor ilçesinde dünyaya gelen Ömer Halisdemir doğma büyüme buralıdır. 15 Temmuz Darbe Girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir darbe gecesi  darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi`yi alnından vurarak öldürmüş ve daha sonrasında şehit olmuştur.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğu hep maddi sıkıntılarla geçmiştir.

Çukurkuyu`da eğitim görem Halisdemir okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile evli olup evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu bulunmaktadır. 

Darbeci general Tuğgeneral Semih Terzi`yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir`in mezarını her gün yüzlerce ziyaretçi akın etmektedir. 



Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!

Gençlik kamplarından 14 bin çocuk yararlandı

Türk Kızılay'dan afet bölgesinde 532 çocuğa yetim desteği

Türk Kızılay depremzede çocukların yanında

Dünyada artan uyuşturucu kullanımı endişe verici boyutlarda

Evlerdeki büyük tehlike! Yüzde 80 kuralına dikkat!

Sıcaklıklar 43 dereceyi bulacak

Borçelik'ten üniversitelilere deneyim paylaşımı

Hafta sıcak başlıyor! Normalin 5-10 derece üzerinde...

Bilecik’te sıcaktan asfalt eridi

İş insanının pahalı hobisi

Bir girişimcilik hikayesi: Bigsnow

Otoyollardan 21,6 milyon araç geçti

Sıcaklık, lodos ve yangın! Meteoroloji ve AFAD uyardı

Böbrek Vakfı'na cihaz bağışları