Üniversitemiz Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Oryantasyon Eğitimleriyle Başladı

Üniversitemiz Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Oryantasyon Eğitimleriyle Başladı

ÖSYM ve ek yerleştirme sonucu kayıt yaptıran 4584 yeni öğrencinin de katılımı ile 26 bini aşan öğrencisiyle Üniversitemiz 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başladı.


Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin, Üniversite ve Çevreyle Uyum Sağlamalarını Kolaylaştırmak Amacıyla `Üniversite ve Hatay Yöresi Tanıtım Toplantıları` Devam Ediyor.

Ayrıca bu eğitim-öğretim yılında 1127 öğrenci Üniversitemizde formasyon eğitimi alırken yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından da çeşitli ülkelerden 285 öğrenci kayıt yaptırdı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla Üniversite ve Hatay Yöresi Tanıtım Toplantıları (Oryantasyon Eğitimleri) Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile başlayıp 3 Ekim Pazartesi günü itibariyle Atatürk Konferans Salonunda devam etti.
Toplantıya katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Kılınç, öğrencilere MKÜ`de geçecek sürecin eğitim hayatlarının en verimli ve en başarılı dönemleri olmasını temenni ederek öğrenciler için yeni bir hayatın başlangıcı olacağını vurguladı ve onlara şöyle seslendi: Önünüzde yepyeni fırsatlar olduğu gibi sıkıntılar da bulunuyor. Nelerle karşılaşacağınız ya da karşılaşabileceğiniz konusunda sizleri uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla bu toplantıları düzenlemekteyiz. Barınma, beslenme, eğitim olanaklarınızı, fiziksel imkânlarınızı tamamlamak yönünde büyük çaba sarf ettik. Mümkün olduğu kadar dersliklerin ve sosyal alanların hijyen yönünden azami düzeyde temiz ve kullanışlı olmasına özen gösterdik. diye konuştu. Kılınç, öğrencilerin sorunlarını dinlemeye her zaman hazır olduklarını da sözlerine ekledi.



Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

Öğrencilere 'zanaat atölyeleri' açıldı

Ankara Üniversitesi mezunlarını uğurladı

KPSS sınava giriş belgeleri erişime açıldı

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Okula yeni başlayacakların kayıtları adrese dayalı yapıldı

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada