Demirtaş'tan ikinci 6-7 Ekim provokasyonu

Demirtaş'tan ikinci 6-7 Ekim provokasyonu

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, yeniden terörizmi besleyerek sokak çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, belediyelere kayyum atanmasını eleştirerek, 15 Temmuz darbesine karşı sokağa çıkana meşrudur da kayyuma karşı, vekil tutuklanırsa sokağa çıkacaklar gayri meşru mudur? dedi. 

DEMİRTAŞ`TAN PROVOKASYON

Selahattin Demirtaş, OHAL ve KHK`larla ülkenin yönetilemeyeceğini, Meclis`in açık olduğunu, halkın iradesi Meclis`i ayaklar altına aldırmayacaklarını bildirdi. KHK`lar ile temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını savunan Demirtaş şunları kaydetti: Böyle bir ortamda miting, yürüyüş mü olur? Halk buna rağmen canını ortaya koyarak, elinden geldiğince direniş ortaya koyuyor. Efendim, Demirtaş, sokağa çağırmış. Tekrar çağırıyorum. Sokak meşrudur. Zulme karşı direniş meşrudur. Sana meşrudur da bize meşru değil mi? 15 Temmuz darbesine karşı sokağa çıkana meşrudur da kayyuma karşı, vekil tutuklanırsa sokağa çıkacaklar gayri meşru mudur? Herkesin iradesi saygındır, halk demokratik tepkisini her yerde barışçıl çerçevede gösterme hakkına, hukukuna sahiptir. Bunlar, `sokak tehlikelidir` falan diyecekler. Kanmayın bunlara. Sokak, demokrasinin en meşru alanlarından birisidir. Sokak meşrudur. Zulme karşı direnmek isteyen herkes için sokak, gösteri meşrudur

6-7 EKİM ÇAĞRISINDA 50 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Demirtaş`ın 6-7 Ekim çağrısında 50 kişi öldürülmüştü. Demirtaş darbeye karşı çıkanlarla, teröre destek için sokağa çıkanları bir tutarak bir skandala imza attı.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride