Kozan`da Kadınlara Hizmet Verecek Eğitim Merkezi`nin Temeli Atıldı

Kozan`da Kadınlara Hizmet Verecek Eğitim Merkezi`nin Temeli Atıldı

Kozan Belediyesi, dezavantajlı 425 kadına mesleki eğitimin verileceği Hayat Boyu Eğitim Merkezi`nin temelini attı.

Kozan Belediyesi, dezavantajlı 425 kadına mesleki eğitimin verileceği Hayat Boyu Eğitim Merkezi`nin temelini attı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Musa Öztürk, 500 metrekare kapalı alana sahip olacak ve içerisinde 2 eğitim atölyesi, 3 derslik, 2 proje ofisi ve 1 toplantı salonu bulunacak merkezde verecekleri mesleki eğitim ile kadınların iş gücüne ve istihdama katılımlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Öztürk, merkezde verilecek eğitim ve kurslarla kadın girişimciliğini cesaretlendirmeyi, girişimcilik kapasitesini artırmayı, bunun için ihtiyaç duyacakları farkındalık, bilgi ve beceriyi danışmanlık ve destek hizmetleriyle sağlamayı planladıklarını kaydetti.

Kozan Belediyesi olarak ilk kez bir Avrupa Birliği projesine ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını da bildiren Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı`nca yürütülen `Türkiye`de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi - II Hibe Programı` kapsamındaki projemiz, bin 200 başvuru içinden seçilerek desteklenen 39 proje içinde yer almayı başardı. 25-64 yaş grubundaki dezavantajlı 425 kadınımızın çeşitli kurslarda eğitim alacağı projemiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Adana`da bu hibe programından yararlanan Kozan Belediyesi ve Seyhan Belediyesi olarak sadece 2 belediye var. Projemiz için, Türkeli mahallesinde, belediyemizin kendi imkanlarını kullanarak 500 metrekare kapalı alana sahip bir merkez yapıyoruz. diye konuştu.

Merkezin inşaatının 3 ay süreceğini bildiren Öztürk, proje için yaklaşık 600 bin lira harcanacağını açıkladı.

Başkan Öztürk, merkezin tamamlanmasının ardından 1 yıl süreyle proje çalışmalarına çeşitli kurslarla ev sahipliği yapacağını aktararak, Bir yılın sonunda, projemiz tamamlanacak. Ancak, merkezimiz daha sonraki zamanda projeye eş başvuran İlçe Halk Eğitim Merkezi`nin desteği ile vatandaşlarımıza çeşitli kurslarla hizmet vermeye devam edecek. dedi.

Başkan Öztürk, projeye katılacak 425 kursiyerin belirlenmesi için ilçede yaklaşık 5 bin kadınla yüz yüze anket çalışması yapılacağını da sözlerine ekledi.



Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

Öğrencilere 'zanaat atölyeleri' açıldı

Ankara Üniversitesi mezunlarını uğurladı

KPSS sınava giriş belgeleri erişime açıldı

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Okula yeni başlayacakların kayıtları adrese dayalı yapıldı

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada