Tarih: 03.10.2016 10:22

Deşifre oldu! İşte Ahmet Altan'ın 'ABİSİ'

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ soruşturması kapsamında ?Darbeye teşebbüs ve ?Terör örgütü üyeliği suçlarından tutuklanan Ahmet Altan`ın 14 Temmuz`da FETÖ kanalı Can Erzincan TV`ye çıkıp darbe çağrıştıran açıklamalar yapmıştı. Silivri Cezaevi`ne konan Ahmet Altan ile ilgili İstanbul Savcılığı`na başvuran bir gizli tanık ilginç bilgiler verdi. Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin tutuklandığı FETÖ soruşturması kapsamında savcılığa ifade veren bir tanık, Fethullahçı Terör Örgütü`nün önemli ismi Alaaddin Kaya`nın sık sık Taraf Gazetesi`ne gidip Ahmet Altan`a yazı yazdırdığını söyledi.

ALTAN VE BARANSU`YA YAZDIRIRDI

Tanık ifadesinde, ?Aladdin Kaya Taraf Gazetesi`ne sık sık giderdi. Mehmet Baransu ile görüşürdü. Bir şeyi yazdırmak istediği zaman Altan ile görüşüp ona yazdırıyordu. Kaya, Baransu ile de görüştükten sonra gündemi etkileyen haberleri Baransu`nun yaptığına şahit oldum dedi. Kaya`nın 2014`te zor durumda kalan Taraf`a yardım ettiğini de anlatan Tanık, 6 bin adet gazete basımında kullanılan kalıbı bağışladığını anlattı.

HABERCİLİK DEĞİL, ZAMAN AŞIMI DOĞMAZ

Tutuklama kararında, Taraf`ın FETÖ`nün silahlı kuvvetlerde etkin olması için Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast, Poyrazköy gibi davaları yürüten FETÖ`nün yargı ayağındaki mensupları ile irtibatlı kamuoyu oluşturmak amacıyla habercilik anlayışı dışında yayın yaptığı anlatılmıştı. Altan`ın Genel Yayın Yönetmeni olarak çıkan haberlerden sorumlu bulunduğu ifade edilen kararda, ?yapılan yayıncılığın Basın Kanunu`nda belirtilen tarafsız ve objektif haber verme anlayışının dışında icra edildiğinden suçun niteliği gereği zaman aşımı sürelerinin uygulanamayacağı açıktır denilmişti.

FETÖ`NÜN GAYESİNE HİZMET ETTİ

Kararda, Taraf`ta, TSK`nın itibarsızlaştırılması yönünde çok sayıda manşete yer verildiği belirtilerek, ?Özellikle dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ`un tutuklanması sürecinde yapmış olduğu yayınlar nedeniyle hem TSK hem de Genelkurmay Başkanı hakkında kamuoyu oluşturulduğu değerlendirildiğinde, FETÖ`nün amaçları doğrultusunda yayın yapan gazete ve genel yayın yönetmeni şüphelinin FETÖ`nün gayesinde hizmet ettiği değerlendirilmiştir ifadelerine yer verilmişti.

İLİŞKİLİ HABERLER


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —